Groote Lindt vertrekt toch nog met een punt uit Oud-Beijerland

06 februari 2023 • 09:46

ZWIJNDRECHT / OUD-BEIJERLAND - Bij de start van de wedstrijd OSV Oud-Beijerland – Groote Lindt wisten de Lindtenaren in vijf op één volgende wedstrijden de winst te pakken. Groote Lindt was dan ook de favoriet op de kunstgras op sportpark Olympia. Vanaf het begin was het Oud-Beijerland dat het spel van Groote Lindt probeerde te ontregelen. Met veel inzet en felheid werd de strijd met het Zwijndrechtse collectief aangegaan. Het was aan het spel van Oud-Beijerland te zien dat het onderling niet goed zit met veel irritaties naar elkaar waarbij zelfs twee Beijerlandse spelers oneinigheid met elkaar kregen.

Eén van de spelers kon in opdracht van de OSV-trainer na 20 minuten direct gaan douchen. Daarna kon Groote Lindt wat meer het spel naar zich toe kon trekken. Het was Wesley de Hoog die de meest actieve en gevaarlijkste Lindtenaar was waarbij de eindpass steeds net niet een medespeler bereikte. Oud-Beijerland wist in de 40e minuut een hoekschop te versieren door het keeper Klootwijk op de achterlijn moeilijk te maken. Vanuit die hoekschop wist de boomlange en sterke spits de 1-0 achter de Zwijndrechtse verdediging te koppen. Een tegenvaller dus voor De Lindt dat met veel vertrouwen na de rust begon aan het tweede deel van de wedstrijd. De bal was voor Groote Lindt en de goals voor Oud-Beijerland want vanuit een counter maakte Oud-Beijerland handig gebruik van de ruimte achter de Zwijndrechtse verdediging.

Alles wat Groote Lindt was zag echter voorafgaand aan de goal een overtreding op verdediger Wouter Jansen. De warrig leidende scheidsrechter zag er niets in een wees naar de middenstip: 2-0. Groote Lindt ging daarna alles of niets spelen met slechts drie verdedigers. Een aanvallend Groote Lindt behield de rust in het spel en op deze manier zoekend naar de aansluittreffer. Die kwam er na een prima aanvallende actie van Moustakin Atlagh waarna Hicham Bachau snoeihard de bal in de touwen kon schieten: 2-1. Er volgende een hectische slotfase waarbij Oud-Beijerland met alles wat het had de voorsprong verdedigde en Groote Lindt met prima combinatie spel probeerde toch nog een punt mee te nemen naar Zwijndrecht. In de 89e minuut gebeurde dat ook door een uitstekend afstandsschot van Hicham Bachau. Vanaf de rechterkant van het veld viel de bal precies tussen de lat en de Beijerlandse keeper in de verre hoek van de goal: 2-2. Een prima teamresultaat in de aanloop naar de topper van a.s. zaterdag waarin koploper IFC zal worden ontvangen op sportpark Bakestein. (aanvang 14.30 uur). Na deze wedstrijd is er weer een Derde helft waarin DJ Niels Boogert vanaf 17.00 uur het feestje zal leiden.