Kerstuitslagen bij Albatros

27 december 2022 • 18:38

ZWIJNDRECHT - Twee keer winst en twee keer verlies, dat was de opbrengst van zaterdag 24 december voor de korfballers van Albatros. Net voor de Kerstdagen mochten B1, C1, C4 en D1 nog het veld in en dat leverde de winst op voor de beide C-teams.

C1 speelde de belangrijke wedstrijd tegen Vitesse C1 in Barendrecht. Bij winst zou men afstand nemen van de onderste regionen. Albatros was beter maar pas voor rust was er een gaatje van drie doelpunten geslagen. Gedurende de tweede helft werd de voorsprong uitgebouwd zodat er aan het eind wat marge was. De scheids floot bij 10-12 voor de laatste keer.

C4 mocht naar Giessen voor de wedstrijd tegen SKV C1 en kwam op een 3-0 achterstand. De spelers van de ploeg van Eva en Stephan bleef er echter in geloven en gesteund door hun vakgenoten zorgden Eva, Sven en Julian voor de zes treffers die voldoende waren voor de 5-6 eindstand.

B1 en PKC/Vertom B1 hielden elkaar tot halverwege de eerste helft in evenwicht (6-6), maar de inefficiëntie van de thuisploeg gaf uiteindelijk duidelijk de doorslag. Albatros miste in de thuishal teveel kansen en de Papendrechtse ploeg was wel scherp: 11-22. D1 redde het ruim niet bij Nieuwerkerk D1: 16-8.

Deze week neemt een aantal Albatrossers in RTC-teams deel aan de Korfbal Challenge in de Rotterdamse Topsporthal. Op donderdag 29 december is de jaarlijkse Gerard Los Vaardigheidsdag voor de eigen jeugd in de Develsteinhal.