Veel puntendelingen bij Albatros

19 december 2022 • 10:09

ZWIJNDRECHT - Op zaterdag 17 december waren er relatief veel gelijke spelen en nipte uitslagen bij de korfbalwedstrijden van het Zwijndrechtse Albatros. Er waren in 29 ontmoetingen maar liefst zes gelijke spelen en vier wedstrijden die met het minimale verschil eindigden.

De 25-25 van het eerste team was het tweede opeenvolgende gelijke spel voor de ploeg van Ed van der Steen. Was het punt tegen ONDO vorige week een meevaller, dit keer was Albatros wat minder gelukkig met de late gelijkmaker van Maassluis. In de eerste helft ontspon zich in sporthal Olympia een fel en pittig duel waarbij de scheidsrechter snel naar vrije ballen greep waarmee met name de thuisploeg wel raad wist. Albatros wist de vinger bij 9-6 op de zere plek te leggen en scoorde maar liefst zeven keer op rij. Bij rust leidde de Zwijndrechtse ploeg met 11-14.

In de tweede helft werd de wedstrijd niet minder rommelig, maar bleef Albatros bovenliggend. Het lukte de rood-witten tot drie minuten voor tijd om op voorsprong te blijven, maar bij 24-24 braken de slotminuten aan. Via Boris werd de 24-25 binnen geschoten, maar de thuisploeg wist toch nog gelijk te maken.

Ook een gelijkspel voor het 6e dat in een doelpuntrijke wedstrijd in Roosendaal met 16-16 de punten deelde met Keep Fit 2. A4 en OJC ’98 scoorden allebei acht keer in de Walburghal en C1 hield koploper PKC/Vertom C1 op 10-10. C1 speelde in de Develhal een sterke 1e helft, maar zakte in de tweede helft weg. Met een gelijkspel kon Albatros een bonuspunt aan haar totaal toevoegen.

D3 haalde haar eerste punt in de zaalcompetitie binnen via de 6-6 bij HKC D3. Een zelfde uitslag bij E3 tegen PKC/Vertom E2.

Nipte overwinningen waren er voor senioren 8 en C2. Het 8e versloeg Oranje Wit 7 met 19-18 en C2 ging met drie coachende ouders twee punten ophalen bij TOP C1 in Arnemuiden: 9-10. Nipte nederlagen echter voor het 3e (19-18 bij Merwede/Multiplaat 3) en E4 dat met 6-5 verloor bij PKC E6.

De meeste Albatrosdoelpunten werden gemaakt door E1 dat met 28-5 van Vitesse E1 won. Ook het 4e en 5e waren lekker op schot met respectievelijk 22-8 tegen Vitesse 4 en 27-17 tegen KCR 6. A1 zette KOAG A1 in Krimpen a.d. IJssel met 14-23 opzij. Het tiende versloeg Scheldevogels 2 met een mooie 20-12. D1 legde er in Dordrecht 18 in tegen slechts vier treffers van Sporting Delta.

De overige overwinningen kwamen op naam van S2, C3 en drie F-teams. S2 boekte een regelmatige overwinning op Maassluis 2 (12-19) en klimt om naar een gedeelde eerste plaats met Excelsior 2. C3 won met een ruime1-13 bij ADO C2. F1 was met 8-6 te sterk voor Oranje Wit F1, F3 versloeg Nieuwerkerk F5 met 12-6 en F4 was blij met de 8-0 winst op ADO F2.

Fotobijschrift: De Albatrosselectie behaalde drie punten bij de wedstrijden tegen Maassluis.