Valse start Albatros

28 november 2022 • 08:53

ZWIJNDRECHT - Het optreden van Albatros’ eerste team in de eerste wedstrijd van de zaalkorfbalcompetitie 2022-2023 kende een valse start. Het Zeeuwse Tjoba trakteerde het team van Ed van der Steen op een teleurstellende 14-21 nederlaag. In de tweede helft kwam de thuisploeg slechts drie keer tot scoren na een 11-12 ruststand. Albatros ontbeerde een zuiver schot en ook de reboundkracht was minder dan gebruikelijk waardoor de thuisploeg er in de tweede helft helemaal niet aan te pas kwam. Uithuilen en vergeten is het credo en op naar de wedstrijd tegen IJsselvogels volgende week.

De meeste seniorenteams presteerden overigens wel uitstekend met winst voor 2, 3, 4, 5, 6, 7 en 9. Het 2e scoorde er lustig op los en zetten Tjoba 2 met 26-19 opzij, er waren ook thuisoverwinningen voor het 3e, het 6e en het 7e. Het 4e en 5e wonnen op vreemde bodem met respectievelijk 13-15 van Movado 3 en 10-18 bij Oranje Wit 5. Het 8e speelde met 14-14 gelijk bij DeetosSnel 5.

De meeste doelpunten kwamen zaterdag op naam van D1 dat Tilburg D1 met maar liefst 29-3 declasseerde. De selectieteams kenden verder wisselende resultaten met winst voor A1 en verlies voor B1 en C1.  A1 keek in de eerste helft tegen Fortuna/Delta Logistiek A2 tegen een achterstand aan maar boog deze om in een ruime voorsprong in de tweede helft. Het werd nog wel even spannend, maar met 20-19 was de eerste winst in dit zaalseizoen binnen. B1 moest haar meerdere erkennen in Nieuwerkerk (18-22) en C1 verloor met 11-9 bij DeetosSnel.

Heel spannend was het bij A2 en B2, maar beide teams trokken aan het kortste eind met 19-20 tegen Tjoba A1 en 14-15 tegen PKC/Vertom B2. Ook een minimaal verschil in de wedstrijd Albatros E1 tegen Nieuwerkerk E1, maar nu wel in het voordeel van Albatros: 6-5.

De overige winstpartijen voor Albatrosteams kwamen op naam van A3 (16-11 tegen Gemini A1) en A4 (9-8 tegen PKC/Vertom A6). C3 versloeg PKC/Vertom C5 met 2-6 en verder waren er zeges voor E2, E4, E5 en het nieuwe team F4 dat met 11-17 won bij HKC F3. C4 zag Sven in de laatste minuut de 5-5 gelijkmaker scoren. Overall dus een positieve balans voor Albatros want er werd 17x gewonnen in 29 wedstrijden.

Fotobijschrift: Albatros 1 ontving bij de eerste wedstrijd E1 en F4 als teams van de week