Twirlteam Accelerando goed van start op eerste NK ronde

21 november 2022 • 11:24

ZWIJNDRECHT - Het twirl seizoen is afgelopen oktober afgesloten. Het gehele jaar doen de leden van Accelerando mee aan diverse wedstrijden,  om zo de benodigde punten te behalen voor de Nederlandse Kampioenschappen. De Nederlandse Kampioenschappen worden onderverdeeld in drie weekenden. In het eerste weekend worden de voorrondes gehouden. Iedereen die zich heeft geplaatst voor de Nederlandse Kampioenschappen komt dan in actie. In de diverse categorieën is er dan een groot aantal deelnemers en daar wordt de top vijftien uit geselecteerd die weer een ronde verder gaan.

Zaterdagmorgen 19 november vertrokken de eerste deelnemers om half acht richting het topsportcentrum te Almere. Deze dag werd er gestreden voor een plek in de finale van het Runner Up kampioenschap dat in het weekend van 10 en 11 december ook wordt gehouden in het Topsportcentrum te Almere. Twirlteam Accelerando had deze dag 8 deelnemers, zij kwamen uit in de categorie I baton en dance. In de klasse jeugd I baton beginner is Roxanne Seelbach door met een vierde plaats. Helaas zijn Lemoni Roland en Marissa Boumans niet door, zij behaalde een 21ste en een 19e plaats.

In de klasse junior I baton waar ook de eerste 15 deelnemers zich plaatsen voor de Nederlandse Kampioenschappen runner up behaalde Joëlla Wehrmann Krieger een mooie tiende plaats en Mila van der Klundert een twaalfde plaats. Jenna lioni eindigde deze dag een 27ste plaats.

Later op de dag kwamen Roxanne Seelbach en Marissa Boumans nog in actie in de klasse Jeugd beginner dance. Ook hier wist Roxanne Seelbach een plek te behalen in de finale. Roxanne eindigde op een negende plaats en Marissa Boumans viel net buiten de ranking met een achttiende plaats.

Zondag 20 november was het weer vroeg op, nu was het ook de beurt aan de Kampioensklasse en de intermediate klasse, naast de laatste kwalificatieronde voor de Runner Up Kampioenschappen.

Mila van der Klundert en Joëlla Wehrmann Krieger kwamen uit in de klasse junior beginner dance. Joëlla behaalde samen met Mila een mooie gedeelde negende plaats en gaan samen door naar de volgende ronde.

Dit jaar komen er een groot aantal leden van Twirlteam Accelerando uit in de Kampioensklasse. Zij strijden om een ticket voor de Europese Kampioenschappen, om dit te behalen moet je je kunnen plaatsen in de top 3. De Europese Kampioenschappen worden gehouden in Italië en vinden plaats met de Pasen.In de Kampioensklasse komen uit: I baton Esmee de Borst (jeugd) en Bonita de Ruiter (Adult), II baton Esmee de Borst en Roxanne Seelbach (jeugd), Anouk van der Waal en Romy Kruyt (senior) Duo Twirl Amber van Ooijen - Anouk van der Waal en Romy Kruyt - Bonita de Ruiter (Senior) Super X Twirl Gwen Gallagher (junior).

Na deze ronde gaan de leden door naar de tweede ronden die plaats vindt in het weekend van 10 en 11 december of in het laatste weekend van  7 en 8 januari 2023. Er werden de volgende plaatsen behaald bij het onderdeel I baton,,Esmee de Borst een tiende plaats, Bonita de Ruiter een zesde plaats.Twirling II baton Esmee de Borst een zesde plaats en Roxanne Seelbach een vierde plaats. Romy Kruyt een negende plaats, Anouk van der Waal een vijfde plaats. Duo twirling Anouk van der Waal - Amber van Ooijen een achtste plaats, Bonita de Ruiter en Romy Kruyt tweede plaats. Super X strut Gwen Gallagher een derde plaats.

De komende tijd wordt er weer lekker doorgetraind om weer een ronde verder te komen. Twirlteam Accelerando traint elke dinsdag- en woensdagavond en zaterdagochtend in de gymzaal van Hart van Meerdervoort, meer informatie over onze vereniging kunt u vinden op onze website www.accelerando.zwijndrecht.nl of kom kijken bij een van onze trainingen.