Groote Lindt geeft zekere overwinning uit handen

14 november 2022 • 20:47 door Josette Huisman

ZWIJNDRECHT - Er zijn zo heel af en toe van die zaterdagen die je niet snel meer vergeet. 12 November was er weer zo eentje. Onder heerlijke omstandigheden op een uiteraard moeilijk bespeelbaar veld (want de kwaliteit van de velden is behoorlijk ondermaats) mochten de twee ploegen met ambities de strijd met elkaar aangaan. Tegenstander Internos wil graag naar de 2e klasse maar ook Groote Lindt heeft inmiddels al laten zien dat het een elftal heeft waar rekening mee moet worden gehouden.

De eerste helft golfde het spel in deze sportieve wedstrijd heen en weer. Groote Lindt was wel de gevaarlijkste ploeg want Internos kwam niet verder dan een aantal schoten van afstand. Het was Moustakiem Atlagh die het net op koelbloedige wijze wist te vinden en de score opende. Ook Max Klop was nog dichtbij een treffer maar gescoord werd er niet meer in deze eerste helft waarbij toen al opviel dat de scheidsrechter erg nonchalant floot. Later zou ook de man in het zwart een hoofdrol opeisen.

In de tweede helft werd er een ander Internos verwacht. Groote Lindt schoot echter opnieuw uit de startblokken en het was de onhoudbare Max Klop die via een goede aanval over de rechterkant de 2-0 op het scorebord zette. Na een kwartier deed ook de sterk spelende Hicham Bachau van zich spreken en een fraaie aanval over wederom de rechterkant haalde hij de trekker over met een goed geplaatst schot. De wedstrijd leek daarmee beslist want Internos kwam amper op de Zwijndrechtse helft. Een prachtige stift verdiende het eigenlijk om als goal te worden gepromoveerd maar de bal kwam terug via de lat en Max Klop was er snel bij om de 4-0 binnen te koppen. Deze score was geenszins geflatteerd want het was De Lindt wat de lakens uitdeelde.

Helaas kon Max Klop na een zoveelste overtreding op hem niet verder en vroeg in minuut 60 om een wissel. Het werd zelfs een driedubbele wissel om zo ook de bankzitters nog speeltijd te geven. Ook bij Internos werd er gewisseld en dit zorgde er toch wel voor dat het spelbeeld veranderde. De aanvallende dreiging bij Groote Lindt was vrijwel verdwenen en de 4-1 kwam voort uit een slechte organisatie en zwak verdedigen. Kan gebeuren maar na de 4-2 aangetekend door de sterke spits van de gasten was de geest uit de fles en geloofde Internos weer in zijn kansen.

En dat voetbal een raar spel is werd bewezen want De Lindt moest alle zeilen bijzetten om onder de plotselinge druk vandaan te komen. De thuisploeg kreeg nog een hele grote kans op de 5-2 die helaas voorlangs ging en daarna wilde ook de leidsman nog van zich doen spreken in het laatste kwartier. Hoewel Internos de nodige overtredingen nodig had gehad om de aanvallers van De Lindt af te stoppen bleven de kaarten op zak tot circa de 75ste minuut. Opeens werd er kaart na kaart getrokken voor de Lindt. Het leidde ertoe dat Hicham Bachau met 2x geel het veld moest verlaten en De Lindt met 10 man kwam te staan. De druk nam hierdoor nog verder toe en een zeer gemakkelijk gegeven strafschop zorgde voor de aansluitingstreffer. Groote Lindt moest nog enkele minuten volhouden om de drie punten toch op Bakestein te houden. Die enkele minuten zou uiteindelijk uitgroeien tot circa 20 minuten…

Dit bleek teveel van het goede. Groote Lindt stond met 10 man tegen een elftal waar het geloof helemaal terug was. En ook bij de gelijkmaker weigerde de leidsman voor een overduidelijke overtreding op Sonny Schouten te fluiten waardoor de daaropvolgende voorzet vakkundig werd afgemaakt. Dit zorgde voor uitbundige taferelen bij Internos en frustratie bij Groote Lindt. In de chaotische situatie besloot de scheidsrechter de wedstrijd te staken zo gaf hij aan. Normaal gesproken ga je naar binnen bij staken en dat had De Lindt eigenlijk ook gelijk moeten doen want het momentum lag bij Internos. Echter is er een nieuwe vorm van staken blijkbaar want er is niemand het veld afgegaan maar nadat de kruitdampen waren opgetrokken na een kleine 5 minuten gingen we gewoon verder.

In deze knotsgekke wedstrijd kreeg Groote Lindt in ondertal nog een grote kans om de 5-4 te scoren maar ging de bal oog-in-oog met de doelman net voorlangs. In minuut 105 (!) kreeg Groote Lindt het deksel op de neus. Nadat de grensrechter van Internos al een aantal keren was genegeerd door de scheidsrechter dacht hij dat die niet meer hoefde te vlaggen voor de uitballen. Hij negeerde een bal die ongeveer een cm of 40 over de lijn was en via een uitbraak over de linkerkant werd de voorzet simpel binnengelopen al dan niet uit buitenspelpositie. En hoewel hij meteen floot na het vlagsignaal besloot de scheidsrechter toch het doelpunt toe te kennen. Met deze beslissing sloeg de vlam voor de tweede maal in de pan en staakte hij de wedstrijd opnieuw met volgens de scheidsrechter nog 1 minuut speeltijd. Nu ging hij wel naar binnen en liet de teams in vertwijfeling achter. Echter na ongeveer een kwartier bleek de wedstrijd niet meer te worden hervat en werd de 4-5 als eindstand ingevuld naar later bleek. Ook bleek dat indien er hervat had moeten worden Groote Lindt dat met 9 man had moeten doen. Hoewel de rode kaart niet gezien is heeft ook Mo Auassar twee keer geel op het formulier. De kaartenverhouding was sowieso opmerkelijk. Zeven voor de thuisploeg en nul voor de uitploeg die zich zeker niet onbetuigd lieten.

Kortom: Een memorabele zaterdag waarbij Groote Lindt een zekere voorsprong weggeeft en de grootste oorzaak hiervan toch bij zichzelf gezocht moet worden. Niet de scheidsrechter maar Groote Lindt laat Internos terugkeren in de wedstrijd. De beslissingen na de 4-2 zijn minimaal discutabel en vallen allemaal in het nadeel uit van Groote Lindt en daarmee neemt ook de scheidsrechter een vervelende hoofdrol op zich. Voor diegene die nieuwsgierig zijn. De goals zijn op het youtube-kanaal van Internos terug te vinden.

Uithuilen en opnieuw beginnen. Volgende week 19 november is Groote Lindt vrij en op 26 november gaat de reis naar Spijkenisse om daar op het fraaie complex van v.v. Hekelingen proberen deze kater weg te spoelen. Zaterdag 3 december komt Rhoon op bezoek waarbij er wederom een derde helft op het programma staat.​

Foto's: Groote Lindt