Complete off-day voor Groote Lindt

07 november 2022 • 10:41

ZWIJNDRECHT - Na de ruime thuisoverwinning op het Brabantse Klundert stond er zaterdag de Bakestein-derby tegen promovendus ZBC’97 op het wedstrijdprogramma. Derby’s hebben altijd een net iets andere dynamiek als een reguliere competitiewedstrijd. Vanaf de aftrap had ZBC’97 dat begrepen en startte feller en agressiever. Groote Lindt schrok van zoveel weerstand en was duidelijk niet bedacht op een derby-sfeer binnen de lijnen. Het lukte Groote Lindt niet om voetballend onder de, met veel krachten smijtende blauw-witte, uit de te voetballen. Het was dan ook ZBC’97 dat de score opende en op een 1-0 voorsprong kwam.

Nog voor rust kan ZBC’97 de voorsprong verder uitbreiden naar 2-0. Via een gemakkelijk gegeven voorzet vanaf de rechterkant kon de bal simpel achter de De Lindtse keeper worden geschoten. Na rust een Groote Lindt dat probeerde de weerstand van ZBC’97 te breken echter te veel spelers waren “een stapje” te laat of wisten “in de combinatie” medespelers niet te bereiken. Verdediger Koen Maes was dichtbij een treffer in deze periode maar de ZBC-keeper kon de bal uit de doelmond wegtikken. Na een aantal aanvallende wissels was het invaller Wesley de Hoog die, dan maar, van afstand de 2-1 het net wist te vinden.

Met nog 15 minuten speeltijd leek het nog mogelijk om één of zelfs drie punten mee te nemen naar de andere kant van sportpark Bakestein. Helaas lukte dat niet meer mede omdat het aanvalsspel slordig bleef, er wel mogelijkheden tot scoren werden gecreëerd maar het ZBC-doel dus niet meer werd gevonden. In de slotminuten kon ZBC’97 vanuit een uitbraak ook nog de 3-1 scoren. Het is nu voor Groote Lindt zaak om te herstellen en te analyseren. Zaterdag a.s. in de thuiswedstrijd tegen Internos zal het team moeten laten zien dat een plaats in de kopgroep van de competitie verdient is. Na de wedstrijd start DJ Stinion de draaitafels voor de Derde helft.