Groote Lindt speelt Klundert ondersteboven

31 oktober 2022 • 09:50

ZWIJNDRECHT - Ondanks het bekerverlies tegen Papendrecht, in de laatste minuten van de bekerwedstrijd, vorige week blijft Groote Lindt in een goede “flow”. Er werd dan ook met vertrouwen uitgekeken naar de wedstrijd tegen Klundert de nummer 4 van de ranglijst. Binnen enkele minuten na de aftrap van de wedstrijd op sportpark Bakestein lag de bal al op de penaltystip.

Max Klop werd door een verdediger van Klundert onreglementair gestopt in de beruchte zestien meter. Hicham Bachau nam de penalty overtuigend en zette Groote Lindt daarmee direct op een 1-0 voorsprong. Klundert liet zich niet meteen aan de kant zetten in de wedstrijd en drong aan op het Zwijndrechtse doel. De 1-1 viel vanuit een vrije trap die hard voor het doel werd gegeven maar door geen enkele aanvaller of verdediger werd geraakt en dan ook rechtstreeks in het Zwijndrechtse doel viel: 1-1.

Doelman Raymond Klootwijk moest daarna nog enkele keren handelend optreden en hield De Lindt daarmee in de wedstrijd. Groote Lindt wist echter voor rust de wedstrijd al te beslissen. Met mooi combinatie voetbal aangevuld met een gezonde strijdlust kon de 2-1 (Nasir al Arbaoui) en de 3-1 (Moustakin Atlagh) op het scorebord worden gezet. Na rust een Groote Lindt dat op zoek ging naar een grotere uitslag. Bij Klundert was het helemaal weg en kon dan ook in de tweede helft geen vuist meer maken. Max Klop was niet te houden voor de Klundert-verdedigers. Op de rand van het strafschopgebied maakte Max via een actie ruimte voor een schot en schoot de bal snoeihard in het doel: (4-1) Daarna bleven de aanvalsgolven richting het doel van de wit-blauwe komen en liep Groote Lindt uit naar een zevenklapper. Thom Hoogakker (5-1), Max Klop (6-1) en Wesley de Hoog (7-1) zette de uiteindelijk eindstand op het scorebord.

Zaterdag gaat Groote Lindt op bezoek bij de “buren” van ZBC’97 (aanvang 14.30 uur) voor de Bakestein-derby.