Groote Lindt boekt een overtuigende overwinning

10 oktober 2022 • 04:47

ZWIJNDRECHT - Na de teleurstelling van vorige week was het de vraag hoe Groote Lindt zou reageren. Tegenstander was het hoog ingeschatte SSS die uit de eerste 2 wedstrijden 4 punten hadden gehaald. Onder heerlijke omstandigheden werd de bal aan het rollen gebracht en was het publiek getuige van een gelijk opgaande eerste helft waarin SSS wellicht iets meer de bal had maar waar Groote Lindt de grootste mogelijkheden had. De eerste waarschuwing kwam na een snelle aanval over de linkerkant waarbij Moestakim Atlagh dacht de 1-0 binnen te kunnen schuiven maar op de valreep een SSS-verdediger nog net de openingsgoal kon voorkomen. Niet veel later was het echter toch raak via wederom een snelle aanval over de linkerkant waarbij Max Klop bediend werd door Koen Maes en koel bleef oog in oog met doelman van SSS.

Aan het spelbeeld veranderde nog niet veel. En dus was het de bedrijvige Max Klop die opnieuw aan de aandacht ontsnapte en de 2-0 dacht te scoren echter was het de wel erg scherp vlaggende grensrechter van SSS die dat voorkwam. Enkele grote mogelijkheden vlak achter elkaar in een scrimmage vlak voor rust leidde helaas ook niet tot de 2-0. Sterker: na matig uitverdedigen was het dit keer SSS die snel schakelden en 2 lastige spitsen aan het werk zette. Vakkundig en op bijzonder fraaie wijze werd het via een bal achter het standbeen 1-1 waarna de rust aanbrak.

De tweede helft was het Groote Lindt wat het initiatief in de wedstrijd nam. De Lindt oogde fitter en gretiger en was nadrukkelijk op zoek naar een voorsprong. SSS werd nog maar zelden gevaarlijk en loerde op een snelle tegenstoot. Na een klein kwartier was bezweek SSS echter onder de druk van Groote Lindt. Een hard schot werd nog gekeerd maar Moestakim Atlagh was er snel bij om uitermate koel de 2-1 binnen te schieten. De wederom vlaggende grensrechter werd terecht genegeerd door dit keer goed opgestelde leidsman. Er ‘brak’ iets in het verzet bij SSS en dit was het moment om door te pakken en dat deed Groote Lindt dan ook. Vijf minuten was het nl uit een fraaie voorzet van Max Klop wederom Moestakim Atlagh die de 3-1 scoorde en dit keer met een keurige kopbal.

Hiermee was de wedstrijd wel beslist. SSS wilde wel maar strandde in goede bedoelingen en Groote Lindt controleerde en had de mooiste goal voor het laatst bewaard. Na goed doorzetten en een fraai uitgespeelde aanval was het Hicham Bachau die de handen op elkaar kreeg van het publiek. Met een schitterend schot in de kruising werd het 4-1. Daarmee leek de honger nog niet gestild want Groote Lindt was op zoek naar meer en leek dat ook te krijgen toen Max Klop was doorgebroken en de 5-1 binnen schoof. Echter werd ook deze treffer geannuleerd vanwege vermeend buitenspel. Het was de centraal ingevallen Mo Auassar die eerst iemand op fraaie wijzen uitspeelde maar vervolgens een lelijke schop moest incasseren die de tweede gele kaart betekende van de nummer 9 van SSS. De laatste 10 minuten moest SSS met 10 man volbrengen maar de diverse kansen voor de Lindt werden niet verzilverd doordat de keeper van SSS zich nog een aantal keer kon onderscheiden.

Al met al een terechte overwinning waardoor Groote Lindt weer de aansluiting heeft met de ploegen bovenaan de ranglijst. De Lindt staat nu met Lage Zwaluwe op de gedeeld derde plaats 1 punt achter IFC en 3 punten achter DFC. Volgende week zaterdag gaat De Lindt op bezoek bij De Fendert die nipt verloor op bezoek bij het sterke Internos.