IFC te sterk voor Groote Lindt

03 oktober 2022 • 09:22

ZWIJNDRECHT - Na de thuisoverwinning vorige week zaterdag op OSV Oud Beijerland in de eerste competitiewedstrijd stond de regio-derby tegen IFC op het competitieprogramma. In Hendrik-ido-Ambacht moest Groote Lindt aantreden zonder de geblesseerde Wesley de Hoog en Yvar Nelson. Aan beide kanten van het speelveld stonden er spelers die, in het verleden, voor beide verenigingen waren uitgekomen. Beide elftallen wisten dus wat ze konden verwachten.

Groote Lindt was daar duidelijk minder op voorbereidt. IFC startte goed en wist in de eerste minuten van de wedstrijd direct het verschil te maken. Het was IFC-er Michael Slingerland die al na vijf speelminuten de score wist te openen: 1-0 waarna Mitchell Ott van afstand ook gelijk de 2-0 binnenschiet. Groote Lindt komt daarna iets beter in de wedstrijd maar krijgt geen grip op het spel van IFC. Na z’n 30 minuten komt Groote Lindt op een 3-0 achterstand. Vlak voor rust zet Groote Lindt aan en komt met twee keer de bal op het Ambachtse doel niet verder. Ook een indirecte vrij trap, gegeven door de warrige leidende scheidrechter, kon Groote Lindt niet verzilveren.

Na rust was het balbezit voor Groote Lindt en controleerde IFC de wedstrijd. Ondanks alle pogingen wisten de Bakestein-bewoners niet de hatelijk nul van het scorebord te krijgen. IFC bleef geroutineerd rustig, kon ook de 4-0 nog scoren en daarmee viel de wedstrijd definitief in het slot. Zaterdag (aanvang 14.30 uur) komt een oude bekende op bezoek in Zwijndrecht: SSS uit Klaaswaal onder leiding van trainer Henk Dirven.

Na de wedstrijd start DJ Ed de Derde helft met omstreeks 20.30 uur een Pizza-foodtruck voor de deur van onze kantine.