Korfballers sv Conventus zetten nieuwe stap in leerproces

26 september 2022 • 09:12

ZWIJNDRECHT - De korfballers van sv Conventus hebben zaterdag een nieuwe stap gezet in het leerproces van het jonge team. In Gouda kreeg het team de opdracht om het spel breed te houden, waarin het vervolgens ook in slaagde. Lange tijd bedroeg het onderlinge verschil met tegenstander Gemini slechts enkele punten, maar aan het eind van de wedstrijd liep de tegenstander verder weg.

Conventus was zaterdag naar Gouda afgereisd, waar het Gemini trof. Vooraf was het voor Conventus al duidelijk dat het een zware wedstrijd zou worden: naast dat Gemini hoger in het kampioenschap stond, zou de wedstrijd ook nog eens op natuurlijk én nat gras worden gespeeld. Dit had voor Conventus niet alleen als nadeel dat het team niet gewend het andere gripniveau dan op kunstgras, ook had een deel van het team niet de juiste schoenen en zijn wedstrijden op echt gras een stuk zwaarder om te spelen.

Nadat bij vorige wedstrijden duidelijk was geworden dat de jonge spelers van Conventus het spel te compact hielden, had coach Patrick Huisman de opdracht gegeven om het spel ruimer op te zetten. Dit liet het door Van den Boogaart Visspecialiteiten gesponsorde team vanaf de eerste minuut direct zien. Desondanks kwam het team al vroeg in de wedstrijd op een 2 – 1 achterstand. Mede dankzij een beter lopende rebound, kon het team Gemini goed volgen en keek bij rust nog maar tegen een 7 – 5 achterstand aan.

Dit spelbeeld zou zich ook in de tweede helft voortzetten. Hierbij werd wel duidelijk dat er op de scherpte van schoten moest worden getraind, aangezien het bredere spel lastiger afstandsschoten als gevolg had. Tot 11 – 8 kon Conventus Gemini goed volgen, maar vanaf dit moment begon de zwaardere ondergrond zijn tol te eisen. Zo stopte het scorende vermogen bij Conventus, waar Gemini juist eenvoudiger tot scoren kon komen. Tot groot genoegen van coach Huisman bleef het team met een positieve instelling spelen, maar meer dan een 17 – 8 nederlaag zat er uiteindelijk niet in.

Foto-credit: Patrick Straver / sv Conventus