Sterke verdediging onvoldoende voor korfballers sv Conventus

19 september 2022 • 09:14

ZWIJNDRECHT - De korfballers van sv Conventus lieten zaterdag een ijzersterke verdediging zien, maar ondanks een minimaal aantal tegendoelpunten kon het team niet zegevieren.

Na een leerzame seizoensstart tegen NIO, trof het dit jaar sterk verjongde Conventus zaterdag op eigen veld Trekvogels – dat de eerste wedstrijd van het seizoen wel had gewonnen.

Conventus begon geconcentreerd aan de wedstrijd, waarbij het team vooral in de verdediging schitterde. Wat de tegenstanders ook probeerden, het lukte hen nauwelijks om tot scoren te komen. Waar het team in de verdediging schitterde, ging het echter veel moeizamer in de aanval. Er zou in de eerste helft nauwelijks worden gescoord, wat resulteerde in een minimale 3 – 3 ruststand.

Na de rust kon Trekvogels iets beter met de Zwijndrechtse defensie omgaan, waardoor Conventus iets meer tegendoelpunten moest incasseren. Aanvallend worstelde het door Van den Boogaart Visspecialiteiten gesponsorde team met de tegenwind, terwijl de verdediging van Trekvogels iets meer grip op de spelers van Conventus kreeg. Vooral het lengte verschil leek een bepalende factor te zijn – gemiste schoten werden vrijwel altijd door de tegenstander afgevangen. Zo eindigde de strijd in een 4 – 7 nederlaag voor Conventus.

Foto-credit: Kees Streefkerk / sv Conventus