Teleurstellende zaterdag voor Groote Lindt

19 september 2022 • 09:05

ZWIJNDRECHT - Na twee gewonnen wedstrijden in de bekerpoule zou Groote Lindt aan een gelijkspel genoeg hebben om de volgende fase van de bekercompetitie te bereiken. In de 3e bekerstrijd startte Groote Lindt niet scherp en geconcentreerd genoeg tegen Dubbeldam (za). Het was vanaf de aftrap onverwachts  Dubbeldam wat de dienst uit maakte. Dubbeldam wist niet wat er gebeurde toen de ploeg, na 20 minuten speeltijd, op een 0-2 voorsprong stond. Nog voor rust repareerde Groote Lindt voor een deel de opgelopen schade. Vanuit een mooi opgebouwde aanval kon Ali Zahidi de bal goed voor het Dordtse doel krijgen waarna aanvoerder Nasir el Arbaoui koppend het net wist te vinden: 1-2. Na rust een aandringend Groote Lindt wat een tiental uitstekende mogelijkheden tot scoren niet wist te verzilveren. Met nog z’n 15 minuten speeltijd kon Groote Lindt 2-speler Lucas Vrijhof zijn debuut in Groote Lindt 1 maken. Helaas was de inzet gedurende tweede helft voor Groote Lindt niet genoeg om de wedstrijd winnend af te sluiten. Dankzij de verrassend winst van DHV op Oranje Wit 2 mag Groote Lindt zich toch winnaar noemen van de bekerpoule. Groote Lindt is dan ook “door” in de beker en moet afwachten wat de volgende tegenstander gaat worden.

Nu volledig de focus op de eerste competitiewedstrijd waarvoor a.s. zaterdag één van de verwachte titelkandidaten, OSV Oud Beijerland, naar Zwijndrecht komt (aanvang 14.30 uur). Groote Lindt kan dus zaterdag direct een eerste slag slaan door de drie punten op sportpark Bakestein te houden.