Leerzame start van het seizoen voor korfballers sv Conventus

12 september 2022 • 10:03

ZWIJNDRECHT - De korfballers van sv Conventus zijn er tijdens de start van het nieuwe korfbalseizoen niet in geslaagd om direct punten te pakken. Het sterk verjongde team begon goed aan de wedstrijd, maar moest uiteindelijk de meerdere erkennen in tegenstander NIO. De wedstrijd leverde het leergierige team echter wel een groot aantal leerpunten op.

In vergelijking met vorig jaar, is de korfbalselectie van Conventus voor het komende seizoen sterk verjongd. Waar het team vorig jaar kon leunen op ervaring en routine, zal dit door de nieuwe selectie nog op moeten worden gebouwd.

Voor de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen reisde het team naar Rotterdam-Noord. Dit gebeurde echter zonder gloednieuwe coach Patrick Huisman, welke werd vervangen door Daniëlle Los en Ilona Schreuders.

Het door Van den Boogaart Visspecialiteiten gesponsorde team begon sterk aan de wedstrijd en stond na vijf minuten op een 2 – 2 stand. Deze goede start werd echter gevolgd door een zwakkere fase, waarin Conventus op een 6 – 2 achterstand werd gespeeld. Ondanks goede interne communicatie, zou de achterstand nog verder oplopen tot een 13 – 6 bij rust.

Na instructies te hebben ontvangen in de rust, kon het Zwijndrechtse team een betere tweede helft spelen. Door negen maal de korf doeltreffend te raken zou Conventus meer dan in de eerste helft scoren, maar het was onvoldoende om NIO te bedreigen. De strijd eindigde dan ook in een 25 – 15 verlies.

Het jonge team neemt veel leerpunten met zich mee, waar het komende week op gaat trainen met oog op de volgende wedstrijd: thuis tegen Trekvogels.

Foto-credit: Kees Streefkerk / sv Conventus