Korfballers Conventus’ B-jeugd pakken vroegtijdig het kampioenschap

13 juni 2022 • 08:48

ZWIJNDRECHT - Het B-jeugd team van sv Conventus heeft zaterdag op dominante wijze het kampioenschap veilig gesteld. De korfballers versloegen op eigen veld tegenstander PKC, waarmee het team met nog één wedstrijd te spelen niet meer in te halen is.

Conventus had tot afgelopen weekend geen enkele wedstrijd in het veldkampioenschap verloren. Tijdens het eerste deel van het veldseizoen had het team één keer gelijk gespeeld, wat het enige puntverlies was dat het team kende. Hiermee kon het B-jeugd team al vroegtijdig het kampioenschap veiligstellen.

Ondanks de zenuwen begon Conventus scherp aan de wedstrijd. Al na twee minuten wist het team de korf voor het eerst doeltreffend te raken, waarna niet veel later de 2 – 0 volgde. Het team kreeg nog meer kansen om de voorsprong uit te bouwen, maar verzilverde deze niet. Hierdoor zag PKC de achterstand ‘slechts’ oplopen tot drie punten, met een 5 – 2 ruststand.

Na in de rust enkele laatste instructies te hebben gekregen van de coaches, wist het team in de tweede helft nog meer grip te krijgen op de aanvallen van PKC. Aanvallend slaagde het team erin om de voorsprong verder uit te breiden met doorloopballen en mooie afstandsschoten. Op het moment dat de scheidsrechter affloot, stond er dan ook een 9 – 3 voorsprong op het scorebord, waarmee het kampioenschap gevierd kon worden!

Volgende week hoopt het team met afscheidnemend coach Bianca ook de slotwedstrijd te winnen, wat het kampioenschap nog meer glans zou  kunnen geven. De felicitaties zijn voor Anoek, Anouk, Raena, Noelani, Thijmen, Manon, Lucas, Pascal, Rowen, Kim en natuurlijk coaches Stefan en Bianca.

Foto-credit: Ralph Peters / sv Conventus