Spanning neemt toe in slotfase korfbalcompetitie

30 mei 2022 • 09:41

ZWIJNDRECHT - Met nog twee speelweekenden voor de boeg stijgt de spanning voor de korfballers van Albatros. In diverse poules moet de beslissing nog vallen en bovendien staat woensdagavond de bekerfinale voor de B-teams nog op de planning.

B1 liet vandaag in de poulewedstrijd tegen DeetosSnel in Dordt zien dat de positie op de ranglijst niet altijd heiligmakend is. Na een snelle 2-0 achterstand pakte Albatros, dat achter de Dordtse ploeg de derde plaats in de Hoofdklasse inneemt, de voorsprong die bij rust minimaal was: 9-10. De dames, met name Linde, lieten zich gelden via doorloopballen terwijl de heren, inclusief invaller Lars, van afstand scoorden. In de tweede helft bleef Albatros volharden in het goed neerzetten van de rebound en wist de thuisploeg de oplossing aanvallend niet meer te vinden. Dit resulteerde in een mooie 17-21 overwinning voor de ploeg van Caroline en Timon. Woensdagavond om 19.15 uur start op het veld van Movado aan de Patersweg de bekerfinale tussen dezelfde twee teams.

A1 was voor de uitwedstrijd bij Vitesse op vier plaatsen gewijzigd, maar liet zien in de breedte over veel kwaliteit te beschikken. Met de A2-spelers Fleur en Rick en de B1-heren Jesse en Merijn bleek er niet ingeboet te zijn op het scorend vermogen. In de eerste helft kon Vitesse door twee scorende heren nog bijblijven (13-12), maar na rust droogden de thuisdoelpunten op en wist Albatros over veel verschillende schijven te scoren. Met de 17-25 overwinning kan de reeds gepromoveerde ploeg de laatste twee wedstrijden met een goed gevoel tegemoet zien.

Ook A2, dat even later op het Barendrechtse veld verscheen, wist makkelijk van Vitesse te winnen (5-15). Voor de ploeg van Michiel en Sander wordt de laatste thuiswedstrijd tegen Movado A1 doorslaggevend voor de titel in de 2e klasse A-jeugd.

Albatros 2 pakte twee belangrijke punten in de uitwedstrijd bij Kinderdijk 2. Vlak voor rust werd dankzij twee treffers van Matthijs het eerste gaatje geslagen (5-9) en na rust was Albatros heer en meester. Gedisciplineerd, geduldig spelend en goed rekening houdend met de lastige wind werd de voorsprong uitgebouwd naar de uiteindelijke 10-17 overwinning.

Albatros 1 nam in Alblasserdam een ruime 7-12 voorsprong, maar daarna stagneerde de levering van doelpunten jammerlijk. Kinderdijk kwam langszij en ook voorbij en liet Albatros met 16-15 gedesillusioneerd achter. Met de derde nederlaag op rij haakt het vlaggenschip nu definitief af in de titelstrijd.

Ook senioren 3 en 4 verloren hun wedstrijd, maar het 5e had geen kind aan Olympia (S) 2: 18-4. Een punt voor senioren 8 bij GKV 4 (12-12) en voor C2 bij het verre Fortis C1 (7-7). C3 zag Sem Zijderveld in de slotminuut bij DSO C1 de winnende maken: 8-9. Eerder deze week werd er ook al bij ACKC C2 gewonnen (3-8) en daarom is de ploeg van Nicole en Suzanne inmiddels koploper.

Ook D2 ligt na de 9-14 winst bij Deetos D1 op titelkoers en D3 won voor de eerste keer in deze voorjaarscompetitie: 1-4 bij ACKC D1. Bij de E-jeugd overwinningen voor E3, E4, E5 en E6 met veel doelpunten voor E3 (10-17 tegen Kinderdijk E1).  F2 haalde het eerste punt van dit seizoen via de 11-11 bij ACKC F1.

Met 12 overwinningen en drie gelijke spelen in 24 ontmoetingen was er weer een positieve balans voor de Zwijndrechtse ploeg.

Fotobijschrift: beeld uit de wedstrijd Vitesse A1 – Albatros A1