Geen beloning voor Groote Lindt tegen LMO

30 mei 2022 • 09:36

ZWIJNDRECHT - Een wedstrijd waar geen (competitie) belangen meer op het spel staan eindigt vaak in een gelijkspel. Daar zag het zaterdag bij de wedstrijd Groote Lindt – LMO na de 1-1 ook naar uit maar beide elftallen wilde in de tweede helft toch voor de winst gaan. Er werd vrijuit gevoetbald met als resultaat een aantal scoringsmogelijkheden voor beide doelen. De, deze keer als rechtsback, opgestelde Max Klop wist de gehele rechterkant van het speelveld te belopen en was dan ook met een aantal voorzetten dicht bij een assist voor de openingsgoal. Het lukte echter niet om deze te verzilveren in een doelpunt. Ook LMO was in het eerste 20 minuten dichtbij de openingstreffer. Hier was de aanvaller niet zelfverzekerd genoeg en wist de aanval niet met een positief resultaat af te ronden.

LMO was wel het elftal dat in de eerst helft de openingsgoal scoorde. Na onzorgvuldig ingrijpen van de Zwijndrechtse verdediging kon een LMO-speler vrij uithalen en de bal in het dak van het doel schieten: 0-1. Na rust een sterk aanvallend Groote Lindt wat alle energie opbracht die het in zich had. Vanaf de aftrap volgde er twee grote scoringsmogelijkheden voor De Lindtenaren. De derde was raak na een voorzet van Wesley de Hoog kon aanvoerder Nasir el Arbaoui de bal in het LMO-doel schuiven: 1-1. In de tweede helft zagen de toeschouwers een open wedstrijd. Groote Lindt wilde graag in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen een overwinning mee de kleedkamer innemen. Na een actie over de gehele rechterkant van het veld kon Max Klop het oog in oog met de LMO-keeper niet afmaken.

Ook Marc Görges zag zijn afstandsschot niet in het doel maar vol op de paal belanden. Als gevolg van het aanvalsspel en de wil om te scoren van Groote Lindt kon LMO gebruik maken van de ruimtes op het veld. Met nog enkele minuten te spelen ontsnapte LMO aan de Lindtse verdedigers waarna de LMO-aanvaller de aanval, één op één met keeper Raymond Klootwijk, de winst binnenschoot: 1-2. Helaas dus geen winst voor Groote Lindt maar de ploeg heeft zeker laten zien wat het kan tegen de nummer 3 en winnaar van de 2e periodetitel van de competitie. Zaterdag de afsluitende wedstrijd van het seizoen bij IJVV De Zwervers. Ook een wedstrijd zonder belangen aangezien IJVV De Zwervers zich niet meer veilig kan spelen en zich moet richten op de nacompetitie om zo een afzink naar de 4e klasse te voorkomen.