ADO heeft op het veld geen antwoord op spel sv Conventus

23 mei 2022 • 11:06

ZWIJNDRECHT - De korfballers van sv Conventus hebben zaterdag sportief revanche genomen op het uit ’s-Gravendeel afkomstige ADO. Conventus had een goed plan voor de wedstrijd opgesteld, waar de tegenstander geen antwoord op bleek te hebben.

Het Zwijndrechtse team had eerder in de veldcompetitie nipt van ADO gewonnen, terwijl het in de zaal de promotiewedstrijden tegen ADO verloor. Dit zou voor het veldseizoen ook een cruciale wedstrijd worden, aangezien Conventus moest winnen om mee te blijven strijden om de topposities in het kampioenschap.

Een gedegen voorbereiding was dus noodzakelijk voor de uitwedstrijd op het veld, wat een solide plan opleverde om een positief resultaat te behalen.

Conventus begon goed aan de wedstrijd en maakte het eerste doelpunt van de wedstrijd. In de openingsfase werd direct duidelijk dat de organisatie van het door Van den Boogaart Visspecialiteiten gesponsorde team goed stond. Na een 2 – 2 stand zou dit ook op het scorebord zichtbaar worden, met een voorsprong die tot een 7 – 11 ruststand gestaag opliep.

In de rust waarschuwde coach Peter van Vliet zijn team ervoor dat ADO vermoedelijk met een antwoord zou komen op Conventus’ verdediging. Ook in de tweede helft bleek dat ADO echter nog steeds geen antwoord had op het Zwijndrechtse spel, waardoor ze constant achter de feiten aan bleven lopen. Halverwege de tweede helft kwam ADO nog terug tot drie punten achterstand, maar Conventus’ reactie kwam in de vorm van meer doelpunten. Zo eindigde de strijd in een onverwacht ruime 16 – 22 overwinning.

Foto-credit: Kees Streefkerk / sv Conventus