Groote Lindt doet goede zaken tegen BZC/Zuiderpark

01 mei 2022 • 22:10

ZWIJNDRECHT - Voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen BZC/Zuiderpark werd er ter nagedachtenis aan de heer Cees Pons een minuut stilte gehouden. Groote Lindt speelde deze wedstrijd om dezelfde reden met rouwbanden. Cees Pons was een echte Lindtenaar die 73 jaar lid was van de Zwijndrechtse voetbalvereniging. Gedurende de eerste fase in de wedstrijd kon rode lantaarndrager BZC/Zuiderpark goed meevoetballen met Groote Lindt. De beste mogelijkheid tot scoren was voor Groote Lindt dat een inzet van Max Klop op de lat zag belanden. BZC/Zuiderpark wist de leiding in de wedstrijd te nemen via een goed uitgevoerde aanval: 0-1. Groote Lindt rechtte de rug en met het oog op het belang van deze wedstrijd knokte Groote Lindt zich terug in de wedstrijd. Vanuit een voorzet van Thom Hoogakker kon Max Klop via een kopbal wel het Rotterdamse doel vinden: 1-1.

Nog voor rust draaide Groote Lindt de rollen om. Na een overtreding op een Zwijndrechtse aanvaller zette de ervaren Wouter Jansen zich achter de bal. Via een perfect genomen vrije trap kwam de val via de rechterbovenhoek in het Rotterdamse doel. Hierdoor pakte Groote Lindt de leiding in de wedstrijd 2-1. Na rust een voluit op een grotere marge strijdend Groote Lindt. BZC/Zuiderpark kon hier niet veel meer tegenover zetten. Het, na rust, met vier aanvallers spelend Groote Lindt bleef volop strijd leveren en ging nadrukkelijk op zoek naar de 3-1. Die viel uiteindelijk nadat Max Klop via een individuele actie de achterlijn haalde en de bal keurig plaatste naar op de rand van het strafschopgebied staande Nasir el Arbaoui. Aanvoerder el Arbaoui kon met een uitstekend schot de verdiende winst voor Groote Lindt veilig te stellen: 3-1.

Met de winst op zak werd door de spelers van Groote Lindt voldoen de kleedkamer opgezocht waar kon worden vastgesteld dat er uitstekende zaken waren gedaan. Groote Lindt staat nu steviger op de 10e plaats in de competitie op 5 punten van de nacompetitieplaatsen. Groote Lindt is er zeker nog niet in deze sterke competitie maar er is een goede stap gezet ook gezien het vertoond spel met veel strijdlust op sportpark Bakestein.