Hardwerkend Groote Lindt in Nieuwerkerk met lege handen

16 maart 2022

ZWIJNDRECHT - Na de corona-afgelasting van een aantal weken geleden moest Groote Lindt op een “door-de-weekse” avond op bezoek bij koploper Nieuwerkerk. Dit zou een avond kunnen zijn om het nog steeds ongeslagen Nieuwerkerk zonder de vaste grote supporterschare pijn te doen. Direct vanaf de aftrap was het echter Nieuwerkerk die binnen de minuut op een voorsprong kon komen. Het was echter keeper Raymond Klootwijk die zijn eerste uitstekende redding van de avond moest uitvoeren. Daarna volgde een evenwichtige wedstrijd met een verdedigend Groote Lindt en Nieuwerkerk zoekend naar de het gaatje in de Zwijndrechtse verdediging.

Via de aanvallers bleef Groote Lindt echter gevaarlijk en kon regelmatig goed onder de druk van Nieuwerkerk uitvoetballen. Na een hoekschop ontstond er een opstootje in het Zwijndrechtse strafschopgebied waarbij Danny Bos een gele kaart kreeg voorgehouden. De grootste kans op een doelpunt in de eerste helft was voor Lindtenaar Max Klop die op aangeven van Thom Hoogakker vol de Nieuwerkerkse lat raakte. Na rust een hoger baltempo bij Nieuwerkerk en dus ook veel balbezit. Groote Lindt stond verdedigend goed en kon de storm op het doel doorstaan en kwam Nieuwerkerk niet dichterbij dan het raken van de lat.

Alles veranderde echter voor Groote Lindt met het uitvallen van Nasir el Arbaoui en Ali Zahidi, beide met een blessure. Na een kleine overtreding moest Danny Bos zijn tweede, gemakkelijk gegeven, gele kaart incasseren. Met 10 spelers op het veld was het toch Groote Lindt in de 88e minuut wat de voorsprong in de wedstrijd nam. Vanaf rechts wist Max Klop zich vrij te spelen en schoot hard langs de Nieuwerkerkse keeper: 0-1. Nieuwerkerk ging alles of niets spelen waarbij de organisatie bij Groote Lindt wegviel. Wat er al een tijdje aan zat te komen gebeurde: in de 92e minuut kon Nieuwerkerk de gelijkmaker binnen schieten: 1-1.

De tot de 90e minuut goed leidende scheidsrechter raakte in de hectiek de grip en overzicht op de wedstrijd kwijt en liet zich leiden door spelers en begeleiding van thuisvereniging Nieuwerkerk.  Nieuwerkerk kreeg van de scheidsrechter alle tijd om naar de winnende treffer “op zoek” te gaan. In 97e minuut pakte Nieuwerkerk de volledige winst door de 2-1 binnen te schieten. Nog was het niet genoeg voor de leidsman en kreeg Nieuwerkerk ook nog de tijd om de 3-1 binnen schuiven. Na het laatste fluitsignaal gierden de emoties en teleurstelling door de lucht bij de spelers en begeleiding van beide teams. Groote Lindt kan toch terugkijken op een prima wedstrijd met goed positiespel, waar verdedigend werd gestreden en er voldoende kansen tot scoren werden gecreëerd. Groote Lindt had zeker een punt of zelfs meer verdiend en zal met vertrouwen zaterdag naar Den Bommel afreizen.