Korfballers sv Conventus stijgen naar eerste plaats in het kampioenschap

28 februari 2022 door de redactie

ZWIJNDRECHT - De korfballers van sv Conventus hebben vorige week de eerste plaats in het kampioenschap gepakt. Het team behaalde een monsterzege op directe concurrent Tirade, waarmee het nu alleen de eerste plaats in het kampioenschap bezet.

De thuiswedstrijd tegen Tirade was oorspronkelijk eerder in februari gepland, maar vanwege teveel Corona-gevallen bij de tegenstander moest deze verplaatst worden. Op dinsdagavond 22 februari was de inhaalwedstrijd, drie dagen na de gewonnen wedstrijd tegen Sperwers. Als gevolg van deze speeldatum kon de tegenstander niet uitvoerig besproken worden, maar coach Peter van Vliet had wel een duidelijk strijdplan opgesteld.

Met beide teams die tot deze wedstrijd aan toe alle wedstrijden hadden gewonnen, leek de onderlinge ontmoeting een spannende te worden. In de openingsminuten was het Tirade die als eerste tot scoren kon komen, waarna het enkele aanvallen zou duren voordat Conventus de stand weer gelijk kon trekken.

Vanaf dit moment begonnen de Zwijndrechtse plannen beter te werken. Dankzij een hoog tempo in de aanval wist Tirade niet meer wat ze in de verdediging moesten doen om Conventus te stoppen, terwijl ze aanvallend weinig kansen kregen. Dit resulteerde in een snel oplopende voorsprong voor het door Van den Boogaart Visspecialiteiten gesponsorde team, welke bij rust al 16 – 3 bedroeg.

In de tweede helft zou Conventus het spel van de eerste helft voortzetten, waarmee er een ware monsterzege neer kon worden gezet. Op het moment dat de scheidsrechter affloot, stond er dan ook een ruime 26 – 7 overwinning op het scorebord.