Groote Lindt met lege handen bij LMO

21 februari 2022

ZWIJNDRECHT - De eerste competitiewedstrijd bij de herstart van de competitie is voor Groote Lindt op een teleurstelling uitgedraaid. In Rotterdam-Zuid ging Groote Lindt op bezoek bij LMO, de nummer 3 van de ranglijst, waarbij hoofdtrainer Randall Neeskens afwezig was al gevolg van een positieve coronatest. Na een tweetal goede oefenwedstrijden (Strijen uit 2-2, IFC thuis 1-1) in de aanloop naar de herstart stond Groote Lindt vol vertrouwen aan de aftrap. Het was echter LMO dat fanatiek en direct op zoek ging naar de openingstreffer.

De 1-0 viel dan ook al in de 2e minuut van de wedstrijd. Groote Lindt werd ook de 30 minuten daarna overlopen maar kon de schade beperkt houden tot een 2-0 achterstand. De laatste minuten van de eerste helft kon Groote Lindt zich herpakken, kwam meer in balbezit en wist de aanvallers te bereiken. Net voor de rust was het Thom Hoogakker die zichzelf vrijspeelde en met een prachtig geplaatst schot het Rotterdamse doel wist te vinden: 2-1.

Na rust een ander spelbeeld. Het balbezit was voor Groote Lindt en kon de wedstrijd controleren. Bij LMO lukte het niet meer om het combinatiespel van voor de rust op de kunstgrasmat te leggen. Het aandringende en bij vlagen goed voetballende Groote Lindt kon echter niet de gelijkmaker op het scorebord krijgen. Thom Hoogakker was het heel dicht bij de gelijkmaker maar kwam een teen te kort om de scherpe voorzet in het Rotterdamse doel  te werken. Hierdoor eindigde de wedstrijd in een 2-1 overwinning voor LMO en stond Groote Lindt met lege handen. Groote Lindt blijft hierdoor met een 10e plaats in de onderste regionen van de competitie. Echter het spelbeeld van de afgelopen weken geeft vertrouwen naar de volgende wedstrijden in een vol competitieprogramma.