Korfballers sv Conventus beginnen zaalseizoen met een dominante overwinning

29 november 2021

ZWIJNDRECHT - De korfballers van sv Conventus zijn het nieuwe zaalseizoen begonnen met een dominante overwinning op Olympia. Het team pakte in de eerste helft al zes punten voorsprong op de tegenstander, waarna het alleen de tweede helft nog maar uit hoefde te spelen.

Met het Haagse Olympia als tegenstander wist Conventus dat er zaterdag kansen lagen: eerder hadden de twee teams elkaar al ontmoet voor een vriendschappelijke wedstrijd, Conventus coach Peter van Vliet wist dus waar de kansen lagen.

Waar op het veld vaak stroef aan een wedstrijd werd begonnen, kwamen de Zwijndrechtse spelers dit keer flitsend uit de startblokken. Het team zou al vier maal scoren voordat Olympia de eerste bal in de korf kreeg. Deze dominantie zou het team voortzetten, waarna de voorsprong voor rust met 11 – 5 al zes punten betrof.

Voor de start van de tweede helft wees coach Van Vliet zijn spelers erop dat ze niet te gemakzuchtig moest gaan spelen, iets dat aan het eind van de eerste helft wel zichtbaar werd. In de tweede helft bleef het door Van den Boogaart Visspecialiteiten gesponsorde team scoren, maar verdedigend sloop de gemakzucht er toch weer in. Dit gaf Olympia de kans om in de tweede helft maar liefst dertien maal te scoren. Dit zou onvoldoende zijn om Conventus’ zege in gevaar te brengen: op het moment dat de scheidsrechter affloot stond er een mooie 22 – 18 overwinning op het scorebord.

Na deze overwinning is het de vraag of de korfballers van Conventus volgende week hun seizoen tegen Triade kunnen vervolgen. Onder de huidige Corona-regels mag er na 17:00 uur niet worden gesport. Van de drie voor dit jaar nog geplande wedstrijden staan er twee na 17:00 uur op het programma. Ook betekenen deze regels dat er doordeweeks niet meer in de avond kan worden getraind, wat zou betekenen dat er ongetraind wedstrijden gespeeld zouden moeten worden, iets waar coach Van Vliet niet van gecharmeerd is.