Groote Lindt ten onder in Bakestein-derby

15 november 2021

ZWIJNDRECHT - Na jaren stond eindelijk weer een echte Bakestein-derby op het wedstrijdprogramma. In de bekerwedstrijd ontving Groote Lindt de “buren” van Pelikaan.  De spelers werden ontvangen door vuurwerk en een sfeerteam zoals dat hoort bij een derby. Op een druk sportpark werd al snel duidelijk dat het niveauverschil tussen beide teams groot was. Pelikaan spelende in de top van de tweede klasse was een maatje te groot voor het onderin de derde klasse bivakkerende Groote Lindt. Binnen negen minuten was de derby eigenlijk al geen wedstrijd meer. Binnen drie minuten wist Pelikaan de 0-1 te maken en direct daarop volgde in de negende minuut al de 0-2.

Groote Lindt begon dan ook als verdoofd aan de wedstrijd en wist niet wat het over kwam. Pelikaan kende geen mededogen en liep voor rust uit naar een zeer comfortabele 0-4 voorsprong. Max Klop wist nog wel voor Groote Lindt de lat van het Pelikaan-doel te raken. Na rust kreeg Groote Lindt meer grip op het spel van Pelikaan mede door meer strijdlust te tonen. Groote Lindt kon aanvallend meer brengen met als resultaat een uitstekende mogelijkheid tot scoren voor invaller Thom Hoogakker. Onder de druk van Pelikaan viel uiteindelijk ook nog de 0-5 via een Lindts eigen doelpunt. Na het laatste fluitsignaal konden spelers van Groote Lindt niets anders dan het sfeerteam bedanken voor de getoonde focale ondersteuning en zochten teleurgesteld de kleedkamer op.