Goed spel blijft onbeloond voor korfballers sv Conventus

01 november 2021

ZWIJNDRECHT - De korfballers van sv Conventus hadden zaterdag het betere spel tegen directe concurrent OZC, maar doordat de ballen maar niet in de korf eindigden, moest het team wel het onderspit delven.

De wedstrijd tegen OZC betekende de strijd om wie er als kampioenschapsleider de winter in zou gaan. In de uitontmoeting was de strijd in een gelijkspel geëindigd, waarna er voor eigen publiek gewonnen moest worden. Hierbij werd het team wel gehinderd door een blessure bij Thomas Streefkerk, welke vervangen werd door Danny van Antwerpen.

Voor deze wedstrijd lag bij Conventus de focus op de verdediging, aangezien het hier in de eerdere ontmoeting tegen de ploeg uit Rotterdam tekort kwam. Dit kon echter niet voorkomen dat OZC al vroeg in de wedstrijd een 1 – 3 voorsprong nam. Conventus zou hier echter korte metten mee maken en kwam dit keer zonder time-out terug tot 5 – 5. Het door Van den Boogaart Visspecialiteiten gesponsorde team had duidelijk het betere spel, maar het lukte te weinig om tot scoren te komen. Na een 7 – 7 stand, slaagde het team er vlak voor rust toch in om drie punten te scoren en zo de eerste helft met een 10 – 7 voorsprong af te sluiten.

In de tweede helft zou Conventus nog meer moeite kennen om de bal in de korf te krijgen. Dit gaf OZC de mogelijkheid om terug in de wedstrijd te komen tot een 11 – 11 stand. Conventus coach Peter van Vliet probeerde met enkele wissels nog het tij te keren, maar het bracht weinig verbetering. Bij een 12 – 12 stand kregen de Zwijndrechtse spelers de opdracht om niet teveel risico’s te nemen en er genoegen mocht worden genomen met een gelijkspel, maar in de laatste twee minuten slaagde OZC er in om nog twee maal te scoren, waar Conventus de kansen niet afmaakte. Zo eindigde de strijd in een 12 – 14 nederlaag.

Door het mislopen van deze punten zakt Conventus van de eerste naar de tweede positie in het kampioenschap, dat volgend jaar april weer voort zal worden gezet. Het team zal zich nu voor gaan bereiden op het zaalseizoen.