Eerste competitiewinst voor Groote Lindt

11 oktober 2021

ZWIJNDRECHT - Na de puntendeling vorige week thuis tegen IJVV De Zwervers stond nu de uitwedstrijd tegen BZC/Zuiderpark op het wedstrijdprogramma. Groote Lindt had direct moeite met het stugge BZC/Zuiderpark en moest na acht minuten speeltijd al de 1 - 0 incasseren. Gelukkig wist het team van hoofdtrainer Randall Neeskens binnen enkele minuten de stand gelijk te trekken. Max Spruit wist, met kunst- en vliegwerk, de bal voor de Rotterdamse goal te krijgen waarna Wesley de Hoog de trekker kon overhalen 1 – 1.

Dit was ook direct aanleiding voor Groote Lindt om door te zetten en wist dan ook dominanter te worden. Voor beide goals waren er mogelijkheden om te scoren in deze fase van de wedstrijd. Met de rust inzicht wist Groote Lindt de voorsprong in de wedstrijd te pakken. Linksback Matthijs Fawzi wist rechterspits Max Klop met een uitstekende pass te bereiken. Max wist nu wel de keeper in een één op één duel te passeren: 1 – 2. BZC/Zuiderpark perste er nog alles uit voor rust en de resulteerde in de gelijkmaker:  2 -2.

Net als vorige week kwam Groote Lindt na de rust scherp uit de kleedkamer. Er was onduidelijkheid over een wel of geen handsbal in het strafschopgebied van BZC. Echter Bas Jansen beleef kalm en schoot vanaf 20 meter in de kruising: 2 -3. Met de steun van de voorsprong ging Groote Lindt gemakkelijker voetballen maar kreeg niet de volledige controle over de wedstrijd. BZC/Zuiderpark bleef aandringen op de gelijkmaker. Hierdoor ontstond er ruimte achter de Rotterdamse verdediging waar de snelle Zwijndrechtse aanvallers gebruik van wisten te maken. Na goed doorzetten van Ali Zahidi stelde Ali zijn collega-aanvaller Wesley de Hoog in staat om zijn tweede van de wedstrijd te maken: 2 -4. Tenslotte was ook Max Klop de BZC-verdedigers te snel af en kon alleen worden gestopt met een overtreding binnen de beruchte lijnen. De toegekende penalty werd, wederom rustig en met vertrouwen, door aanvoerder Nasir el Arbaoui genomen: 2 – 5. Groote Lindt kon de competitiepunten bijschrijven en stijgt hierdoor van de 10e naar de 5e plaats op de ranglijst.