Conventus pakt na vroege achterstand ruime overwinning op Triade

27 september 2021

ZWIJNDRECHT - De korfballers van sv Conventus hebben zaterdag hun tweede overwinning van het seizoen behaald. Het team werd aanvankelijk overrompeld door tegenstander Triade, maar kwam sterk terug en won zelfs met een ruime voorsprong.

Conventus wist vooraf dat tegen Triade alles mogelijk was: de tegenstander had één wedstrijd gewonnen en er één verloren, terwijl Conventus tot op heden één zege en één gelijkspel had laten noteren.

De selectie van Conventus had zich vrijdag goed voorbereid op de wedstrijd van een dag later, maar dat kon niet voorkomen dat Triade na het beginsignaal scherp uit de hoek kwam. De tegenstander begon veel beter aan de wedstrijd, waardoor het door Van den Boogaart Visspecialiteiten gesponsorde team direct achter de feiten aanliep. Dit resulteerde in dat Conventus al vroeg in de wedstrijd tegen een 6 – 2 achterstand aankeek.

Bij deze stand nam Conventus coach Peter van Vliet een time-out, waar hij zijn spelers een aantal tactische aanwijzingen gaf. Dit bleek een positief effect te hebben op het Zwijndrechtse spel: het team kwam van de 6 – 2 achterstand terug tot een 7 – 8 voorsprong bij rust. Hier werd het plan voor de tweede helft rustig besproken, terwijl de coach zijn spelers extra probeerde op te peppen.

Vanaf het begin van de tweede helft hadden de spelers van Conventus de overhand, waardoor de voorsprong al snel naar 7 – 11 kon worden verruimd. Vanaf dit moment wist het team dat het de wedstrijd in eigen hand had en de voorsprong alleen maar verder uitgebouwd hoefde te worden. Zo eindigde de wedstrijd in een ruime 11 – 18 overwinning.

Met deze overwinning bezet Conventus nu na drie wedstrijden de eerste plaats in het kampioenschap, een positie die het deelt met OZC.

Foto-credit: Kees Streefkerk / sv Conventus