Papendrecht verliest van Heerjansdam

28 september 2020

PAPENDRECHT / HEERJANSDAM - In het tweede duel van de competitie dolf Papendrecht wederom het onderspit. Op het hoofdveld van sportpark Slobbengors was Heerjansdam te sterk. In de eerste helft was Papendrecht vrij onmachtig. Toch was de grootste kans in de eerste helft voor Rick Molenaar.

Heerjansdam voetbalde soeverein. De gasten hadden het meeste balbezit en kregen de meeste kansen. Papendrecht probeerde het vooral met de lange bal. Het lukte de rood-zwarten maar niet om de bal vast te houden. Onnodig balverlies of slechte inspeelpasses waren hier de oorzaak van. In de 20e minuut lieten de gastheren zien dat ze wel degelijk goed kunnen voetballen. George Tomas de Brito stuurde op de linkerkant met een steekbal Justin Beemsterboer diep. De strakke en harde voorzet van Beemsterboer werd bij de tweede paal door de vrijstaande Rick Molenaar snoeihard overgeschoten.

De Heerjansdammers drukten Papendrecht halverwege de eerste helft steeds verder naar achteren en creëerden de nodige kansen, maar de afronding was matig of ze vonden Papendrecht-doelman Roy Rijntjes op hun pad. Na bijna een half uur was het dan toch raak. Een hard schot van de rand van de zestien kon nog gered worden door de prima keepende Roy Rijntjes. De terugspringende bal werd daarna door de attente Ronald Ouwens binnengekopt. Vlak voor rust kreeg Papendrecht nog de kans op de gelijkmaker. De bal werd na een corner doorgekopt bij de eerste paal en belandde bij de tweede paal bij Lorenzo van Wijk. Zijn kopbal via de grond kon ternauwernood uit de doelmond gewerkt worden door de Heerjansdam-defensie.

Na de rust kreeg Papendrecht wat meer grip op de wedstrijd door enkele gedwongen wissels. Heerjansdam was niet meer zo dominant als voor rust waardoor Papendrecht meer gelegenheid kreeg om op te bouwen. Tot grote kansen leidde het echter niet. Heerjansdam bleef vrij eenvoudig overeind en was met enkele counters dicht bij de 0-2. In de slotfase was bij Papendrecht de pijp leeg. Heerjansdam zette nog een keer aan, wat een paar minuten voor het laatste fluitsignaal tot de 0-2 leidde. Invaller Jelmer van Nugteren kapte zich in het strafschopgebied vrij en schoof de bal vervolgens in de verre hoek. Een verdiende overwinning voor de gasten. Daar was iedereen het wel over eens.

Opstelling: Rijntjes, Baars, Resoort, Van der Waal, Van Ek, Tomas de Brito, Keuter (Drenthe), Leenheer, Molenaar, Beemsterboer (Kevin van Dalen), Van Wijk (Saffignani).

Geschreven door: Edwin Schreurs.
De bijbehorende foto is van: Guillaume Kortekaas.

N.b.: De vrouwen hadden geen competitieverplichtingen.