Albatros in voorbereiding op veldcompetitie

24 augustus 2020

ZWIJNDRECHT - Een aangename temperatuur, af en toe een regenbui en veel wind, dat waren de korfbalingrediënten voor de oefenzaterdag 22 augustus. Er kwamen negen Albatrosteams in het veld waarvan vijf teams thuis en vier uit.

De hoofdklassers B1, C1 en D1 oefenden thuis tegen PKC, ook in de komende competitie gerenommeerde tegenstanders voor de Albatrosteams. B1 onder leiding van Kees, Caroline en Timon kon de Papendrechtse ploeg in de eerste helft nog redelijk bijbenen, maar in de tweede helft was het verschil te groot: 12-24. C1 en PKC C1 eindigden na een hele leuke wedstrijd op gelijke hoogte: 10-10 en D1 moest haar meerdere erkennen: 7-10. Ondanks de vakantieperiode werden de wedstrijden op sportcomplex Develstein druk bezocht.

A1 oefende nog in aangepaste samenstelling bij ADO A1 (10-10) en A2 verloor van het betere ONDO A2. Ook C2 was nog niet op scoringsdrift en verloor met 10-7 bij Vriendenschaar C2. Het sterk verjongde 5e team won knap met 11-10 van Juliana 3 dat één klasse hoger speelt.

In Leusden trad de selectie aan tegen Antilopen, helaas niet in combinatie met het vanwege de corona-crisis gecancelde trainingsweekend op de Veluwe. Het 2e maakte in de eerste helft korte metten met de Utrechtse ploeg die op hetzelfde niveau acteert (3-11). Veel beweging in de aanval en stevige verdedigende druk lagen aan de basis van de voorsprong. In de tweede helft was de scherpte veel minder en werden er teveel strafworpen gemist die volgens de nieuwe regel niet meer door een uitverkoren speler genomen mogen worden. De scheids floot af bij 8-14 en het 2e kon zichzelf verwijten niet meer gescoord te hebben.

Het nog niet helemaal definitief samengestelde eerste team is speelde tegen Overgangsklasser Antilopen 1. In de eerste helft bood de Zwijndrechtse ploeg goed partij en werden er met name verdedigend wat fouten gemaakt (13-10). Na rust stond de verdediging beter en waren het met name de schutters Mattijs en Michiel die in stelling gebracht konden worden. Albatros kwam binnen tien minuten na rust op 13-15 en liet zich de winst niet meer ontgaan: 18-21.

Donderdag a.s. oefent de ploeg bij VEO in Voorburg en op zaterdag 29 augustus staat de 3e editie van het DKL-toernooi op het programma, het oefentoernooi voor DEF-teams dat ondanks de beperkende maatregelen de goedkeuring van de gemeente kon wegdragen. Er zal een beperkt aantal bezoekers op het terrein aanwezig zijn en men zal zich moeten registreren, maar de kids kunnen lekker korfballen.

Fotobijschrift: beelden uit de oefenwedstrijd Albatros C1 – PKC C1

Foto's: CKV Albatros