zondag 18 april 2021

Alles over Zwijndrecht

52 inwoners zingen Zwijndrechtse variant 'Ik heb je lief' van Paul de Leeuw

26 februari 2021

ZWIJNDRECHT - De Zwijndrechtse versie van het lied ‘Ik Heb Je Lief’ (origineel: Paul de Leeuw) is klaar. In januari deed de gemeente Zwijndrecht een oproep aan alle (enigszins) muzikale inwoners om op video met zang of muziek een bijdrage te leveren. Alle 52 reacties zijn nu samengevoegd tot één videoclip. Het lied is bedoeld als hart onder de riem voor de culturele sector die zwaar te lijden heeft in coronatijd.
 

Schrijver: Hein van der Loo
De tekst van de Zwijndrechtse versie van 'Ik heb je lief' is geschreven door burgemeester Hein van der Loo. Hij is fan van het lied en zong eerder een versie voor eenzame ouderen. Van der Loo: "In deze coronatijd kan er ook veel wel. Samen op afstand muziek maken. Heel moeilijk, maar het kan!"

Muziek
De Zwijndrechtse zangers Lyall Silié (een paar jaar geleden deelnemer aan The Voice of Holland), Dirk van den Brand (musicalster in onder andere Soldaat van Oranje) en Thomas Florusse (The Silver Linings) nemen solo een couplet voor hun rekening. Tientallen plaatsgenoten verzorgen de koorzang en de muzikale begeleiding door 'Ik Heb Je Lief' op hun eigen instrument te spelen. In het lied zingen de deelnemers over hun liefde voor de Zwijndrechtse culturele sector en hoe ze het missen om samen muziek te maken:

"‘k Heb je lief met zoveel mensen, ‘t is veel meer dan houden van
Denk aan je klanken op de planken, nu dat eventjes niet kan
Jouw volle zalen en concerten, zetten mij in vuur en vlam
Maar je vult nu slechts de stilte, van Groote Lindt tot Heerjansdam."


- couplet van de Zwijndrechtse versie van Ik Heb Je Lief

Foto Gemeente Zwijndrecht

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!