woensdag 14 april 2021

Alles over Zwijndrecht

Meer boetes voor telefoon achter stuur in onze stad

24 november 2020 (door Jan-Willem Schneider)

ZWIJNDRECHT - De afgelopen twee jaar heeft de politie in onze gemeente steeds meer boetes gegeven aan bestuurders die hun mobiel gebruikten. Vorig jaar gaf de politie 283 boetes voor het vergrijp, terwijl de dienders in 2018 nog 198 boetes uitschreven. Dat is dus een stijging van 38 boetes. De toename komt deels doordat telefoongebruik op de fiets ook verboden is sinds 2019.

De boetes vormen een aardige inkomstenbron voor de overheid; per boete betaal je € 240,-, zodat justitie in totaal € 57.506,- wist op te halen in 2019. Dat blijkt uit de gegevens van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB). Hierbij gaat het telkens om boetes die op het grondgebied van de gemeente Zwijndrecht zijn uitgeschreven en niet om de herkomst van de overtreder. 

Zwijndrecht, het beste jongetje van de Drechtsteden-klas
Om alle gemeentes met elkaar te vergelijken heeft het CJIB telkens een gemiddelde genomen van honderd kilometer weglengte. Dat leidt tot de volgende tabel van de Drechtsteden:

Gemeente Aantal boetes per honderd kilometer weglengte 
Alblasserdam 194,1
Hendrik-Ido-Ambacht 184,9
Hardinxveld-Giessendam 183,3
Dordrecht 165,2
Papendrecht 141,9
Sliedrecht 139
Zwijndrecht 134,8


Uit de tabel blijkt dat er in Zwijndrecht de minst aantal boetes worden uitgeschreven voor bellen en besturen tegelijk. Van alle Drechtsteden gaat Alblasserdam aan kop, op de voet gevolgd door buurgemeente Hendrik-Ido-Ambacht.

Bron: Centraal Jusitieel Incassobureau

Foto Politie Drechtsteden-Buiten

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!