Accordeonist Miticia verwijderd van plekje bij Albert Heijn in winkelcentrum Walburg

19 mei 2020
Accordeonist Miticia verwijderd van plekje bij Albert Heijn in winkelcentrum Walburg

ZWIJNDRECHT - In Winkelcentrum Walburg zit al enige jaren een Roemeense accordeonist, de heer Miticua, vaak bij de ingang van de Albert Heijn, naast de fietsenstalling.
Hij verdient zijn geld hiermee, ook voor zijn familie in Roemenië.

Ook in deze coronatijd speelt hij door, en vermaakt hij mensen die bij de Albert Heijn in de rij staan. En dit gebeurt allemaal op ruim gepaste afstand, dus niet mis mee zou je denken.

Echter bleek dat mensen van de “Handhaving” afgelopen vrijdag van mening waren dat het hier om een 'evenement' ging, wat verboden is. Daarop is de man gesommeerd om te vertrekken. De heer Mitica droop hierop geëmotioneerd af, want er is geen sprake van groepsvorming vanwege deze man.

Er was dan ook veel verontwaardiging bij de omstanders, die juist in deze tijd genieten van het accordeanspel van de man.
De vraag is dan ook: Slaat de gemeente Zwijndrecht niet te ver door met hun coronamaatregelen?

UPDATE 20-05-2020: De gemeente heeft als volgt gereageerd:
"De toezichthouders hebben afgelopen vrijdag strikt gehandeld volgens de regels van de noodverordening. Naar de aard van de omstandigheden ging het echter te ver om de accordeonist weg te sturen. Namens de burgemeester is er een persoonlijk gesprek geweest met deze meneer. Hij is welkom om weer openbaar te spelen".

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.