Brief 13 mei 2020: Een bericht van de burgemeester over de coronacrisis

13 mei 2020
Brief 13 mei 2020: Een bericht van de burgemeester over de coronacrisis

ZWIJNDRECHT - Op 13 mei 2020 schreef burgemeester Hein van der Loo nog een brief aan alle Zwijndrechtenaren over de coronacrisis.

Op deze pagina vindt u een overzicht van de berichten van de burgemeester tijdens de coronacrisis.

Beste Zwijndrechtenaren,
 
Ik ben trots op u! De overgrote meerderheid van u heeft zich netjes gehouden aan de strenge coronamaatregelen. Grote dank daarvoor. Daardoor (!) kunnen we de regels nu voorzichtig versoepelen. Let wel, stapje voor stapje.
 
Maandag zijn de basisscholen weer open gegaan. Tot groot plezier van juffen en meesters, kinderen en hun ouders. Acht weken thuis. Het leek misschien een lange vakantie. Doe het ze maar eens na, de gezinnen met werkende of alleenstaande ouders. Zonder dat ze ergens naar toe konden. Kinderen met thuisonderwijs. Nauwelijks hobby’s buiten de deur. Het was een heel gedoe.
 
Sportclubs hebben hun buitenterreinen weer geopend. De markt in Walburg is er weer. En: we kunnen eindelijk weer naar de kapper. Niet met z'n allen tegelijk natuurlijk. Maar fijn, vooral voor onze kappers, dat het weer kan.
 
Het ziet ernaar uit dat er de komende weken en maanden steeds een beetje meer mogelijk is. Dat is een prettig vooruitzicht. Maar het kan alleen als we met z'n allen onze verantwoordelijkheid blijven nemen. De afgelopen twee maanden was het motto 'blijf thuis'. Nu houden we ons aan 'vermijd de drukte' en ‘blijf thuis als u klachten heeft’.
 
Het coronavirus is niet weg. Afstand houden blijft nodig. Op drukke plekken is dat lastig. Blijf daar dus zoveel mogelijk weg. Het kabinet heeft weliswaar aangekondigd sommige maatregelen stap voor stap te versoepelen, maar wel onder belangrijke voorwaarden: geen extra druk op de zorg en geen onverantwoorde drukte op straat. Beste mensen, daar kunnen we zelf voor zorgen. Door onze verantwoordelijkheid te nemen. Door afstand te houden. Door instructies van winkeliers op te volgen.
 
Net als u verheug ik mij op 1 juni, de dag dat de restaurants en de terrassen weer open gaan. Laten we tegelijkertijd ons gezonde verstand blijven gebruiken. We hebben ervoor gezorgd dat het virus niet meer zo snel om zich heen grijpt. Laten we alert blijven en er samen alles aan doen dat dit zo blijft. Ook nu we stapje voor stapje weer wat leuke dingen kunnen doen.
 
Hartelijke groet,
 
Hein van der Loo
Burgemeester

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.