Bericht van de burgemeester

04 juni 2020 door Hennie van der Zouw
Bericht van de burgemeester

ZWIJNDRECHT - Een bericht van de burgemeester over de coronacrisis.

Beste Zwijndrechtenaren,

U doet een stapje opzij. In de winkel, in het verpleeghuis, in de kerk, op straat. U maakt anderhalve meter ruimte voor elkaar om het samen te winnen van corona. Wat ben ik trots als ik zie hoe de meesten van u omgaan met de coronaregels. Sommigen in onze gemeente denken dat de regels er niet voor hen zijn, maar de overgrote meerderheid van u doet het keurig. Heel knap! U houdt vol. Voor uzelf en voor de gezondheid van ons allemaal. Dank u wel!

Afgelopen maandag mochten de terrassen onder voorwaarden weer open. De zon scheen in Zwijndrecht. Het was een prachtige tweede Pinksterdag. Horecaondernemers hebben hard gewerkt om hun bedrijven weer op te starten. Moet u zich voorstellen, tien weken geen omzet. Dat doet pijn in de portemonnee. Het doet misschien nog wel meer pijn in de harten van deze ondernemers, die niets liever dan gastheer en gastvrouw willen zijn. Nog steeds is het moeilijk om zaken rond te krijgen, ook voor ondernemers en bedrijven in veel andere sectoren. Kleine en grote bedrijven. Zij zijn de motor van onze economie. Met uw consumptie of opdracht bent u hun verse olie.

Na de basisscholen zijn deze week ook onze middelbare scholen weer gestart. Ze bieden een combinatie van thuisonderwijs en lessen op school. Eindelijk weer het geluid van kinderen in de gangen. Contact tussen leraren en leerlingen in de klas. Fijn dat ons onderwijs weer school kan zijn!

We gaan de goede kant op. Toch blijf ik waarschuwen. Het virus is niet weg. We hebben nog geen medisch middel om het te bestrijden. Daarom moeten we blijven volhouden.

Als u een stapje opzij blijft zetten, dan zetten we samen een flinke stap vooruit!
 
Hartelijke groet,
 
Hein van der Loo
Burgemeester

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.