Staatssecretaris komt langs op Kijfhoek en bij Waalhaven Zuid

04 juni 2020 door Hennie van der Zouw
Staatssecretaris komt langs op Kijfhoek en bij Waalhaven Zuid

ZWIJNDRECHT - Staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Spoor) bezocht woensdag 3 juni spoorgoederenemplacementen Kijfhoek in Zwijndrecht en Waalhaven Zuid in het Rotterdamse havengebied. De staatssecretaris wilde zelf zien en horen wat er gebeurt in de spoorgoederensector in het algemeen en op Kijfhoek en Waalhaven Zuid in het bijzonder. Op deze emplacementen speelden de afgelopen jaren verschillende complexe problemen.

Bij spoorgoederenemplacement Kijfhoek waren ook de CEO Nanouke van ’t Riet van DB Cargo Nederland en burgemeester Hein van der Loo van Zwijndrecht te gast. Ans Rietstra, chief operational officer (COO) van ProRail, fungeerde als gastvrouw.

Lange adem
Ans Rietstra: “Mooi dat de staatssecretaris samen met andere belanghebbenden zelf een kijkje komt nemen in het havengebied. Het blijft een zaak van de lange adem om alles op orde te krijgen waar we keihard aan werken.”

Waalhaven Zuid
Bij het bezoek aan emplacement Waalhaven Zuid sloten ook Pieter Hazejager en Arno van Deursen van spoorgoederenvervoerders Captrain en Lineas aan. Zij hebben als vervoerder dagelijks te maken met onze infrastructuur.

Samenwerking
ProRail werkt samen met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, gemeenten en de spoorgoederensector aan oplossingen voor de korte en de lange termijn.

Veiligheid
Burgemeester Hein van der Loo: "Goed dat de staatssecretaris komt kijken op Kijfhoek. Dit rangeerterrein draagt bij aan de economie van onze regio en van Nederland. Voor mij staat de veiligheid van Kijfhoek boven alles. De veiligheid van medewerkers op het terrein en de veiligheid van inwoners van Zwijndrecht en alle omliggende gemeenten. Veiligheid is nooit af. Dat was ook onze gezamenlijke conclusie vandaag."

Op de foto: Burgemeester Hein van der Loo (Zwijndrecht), staatssecretaris Stientje van Veldhoven, CEO Nanouke van 't Riet van DB Cargo en COO Ans Rietstra van ProRail tijdens een werkbezoek aan Kijfhoek op woensdag 3 juni 2020

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.