Professionele broodjeszaak biedt jongeren werkgelegenheid

21 januari 2009
Professionele broodjeszaak biedt jongeren werkgelegenheid

ZWIJNDRECHT - De nieuwe broodjeszaak King Sandwich in Winkelcentrum Noord biedt vroegtijdige schoolverlaters de kans om an de slag te gaan. Wethouder werkgelegenheid en wijkontwikkeling Ronald van der Horst verrichte op woensdag 21 januari om 11:00 uur de officiële opening.

Professionele broodjeszaak biedt jongeren werkgelegenheid
Ahmet Savaş is al dertien jaar als jongerenwerker actief in Zwijndrecht. Hij komt vaak in contact met  jongeren die om wat voor reden dan ook gestopt zijn met hun opleiding. Het lukt niet altijd om hen aan werk te helpen. Daarom heeft Savaş het heft in eigen handen genomen en is hij een broodjeszaak gestart in Winkelcentrum Noord. Jongeren krijgen er de kans werkervaring op te doen en het vak te leren. “Maar”, benadrukt Savaş, “we gaan uiterst professioneel te werk.”

Bewoners maken de wijk
Woensdag 21 januari 2009 opende wethouder Ronald van der Horst de winkel officieel. Van der Horst: “Dergelijke initiatieven kan ik alleen maar toejuichen. ‘Bewoners maken de wijk’ is een belangrijk motto voor het beleid van de gemeente, daar zien we hier een goed voorbeeld van.” Savaş woont al dertig jaar in de Sterrenbuurt en in zijn zaak werken Zwijndrechtse mensen.

Maatschappelijk ondernemerschap
Onder leiding van Savaş zelf en een professionele kok werken bij King Sandwich nu twee jongeren die (tijdelijk) met hun opleiding gestopt zijn. Ook lopen er leerlingen van het Da Vinci college en het LOC@ stage. Maar maatschappelijk ondernemerschap betekent volgens Savaş geen vrijblijvendheid: “Klantvriendelijkheid is een absolute must, net als hygiëne en transparantie. Niet alleen onze eigen winkel moet brandschoon zijn en voldoen aan onze strenge eisen, we screenen ook de leveranciers van onze producten.”

De broodjeszaak combineert het beste van verschillende culturen. “We hebben een uitgebreid assortiment. Natuurlijk allerlei soorten verse broodjes, van panini’s tot Turkse broden, maar ook zuivel en zoetigheid, zoals baklava en koekjes. Voor ieder wat wils.”

Foto's: Ad van Herk

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.