Albatros wint belangrijk duel Fortis

26 januari 2009

ZWIJNDRECHT - Na een aantal nederlagen wist Albatros eindelijk weer punten te pakken tegen de hekkesluiter in de overgangsklasse B, Fortis uit Oost-Souburg. Belangrijke punten om uit de degradatiezone te blijven, want door deze overwinning houdt de ploeg zowel Fortis als VEO onder zich.

Albatros speelde een gedisciplineerde wedstrijd met Kim Boom voor de afwezige Chantal Cornfield. Het was geen productieve wedstrijd, na de eerste 35 minuten was de ruststand 4-6. Bijzondere onderbrekingen in de eerste helft waren een gele en een rode kaart voor de tegenstander.

Na rust bouwde Albatros de voorsprong eerst uit tot vier punten, waarna de spelers Fortis nog eenmaal op een punt afstand lieten komen. In de eindfase speelde de ploeg de wedstrijd goed uit. Fortis moest wat risico nemen om nog iets te bereiken en speelde daarmee Albatros in de kaart. De Zwijndrechters konden de voorsprong groter maken en sloten af met een klinkklare overwinning van 9-16. Als de ploeg volgende week thuis ook VEO de baas zal zijn, is het degradatiegevaar vrijwel zeker geweken.
Voor Albatros 2 was er geen eer te behalen tegen Vriendenschaar 2 uit Hardinxveld. De tegenstander zette meteen druk op de ketel en na een snelle voorsprong van 4-0 lukte het Albatros op geen enkele manier om de wedstrijd te laten kantelen. De ploeg werd op alle fronten overklast. Brenda de Vlaming uit Albatros 3 verving Kim Boom, omdat ook speelster Mariët Zoutewelle in verband met haar zwangerschap niet meer zal spelen.

Juniorenteam A1 had in de eerste helft veel moeite met tegenstander Maassluis A1. De ruststand was 5-5 en via 5-6 kwam Albatros voor het eerst voor en bouwde de voorsprong uit. De scheidsrechter floot af bij 10-12.
B1 verloor met 13-9 van Vriendenschaar en zal het de Hardinxveldse ploeg nu misschien niet meer lastig kunnen maken in de strijd om het kampioenschap.

De hoogste Albatrosscore kwam op naam van B3 dat ELKV BM met 1-21 klopte. Albatros B5 speelde een leuke wedstrijd tegen de meiden van streekgenoot DVS en behaalde een terechte punt: 4-4.
D1 had moeite met de nauwkeurighied in het eigen spel, maar won wel met 7-2 van Ventura Sport D1. D2 kwam snel met 0-2 achter tegen Nikantes D1, maar zag Alice Verduyn de winnende 4-3 treffer scoren. 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.