ZBC '97 haalt net de acht niet tegen Achtmaal

26 januari 2009
ZBC '97 haalt net de acht niet tegen Achtmaal

ZWIJNDRECHT - Gelet op de stand op de ranglijst - koploper ZBC tegen de nummer 11 Achtmaal - leek het afgelopen zondag vooraf een makkie te worden op Sportpark Bakestein. Het advies was dan ook om de tegenstander niet te onderschatten en vol inzet van start te gaan.
 
Dat dit niet tegen dovemansoren gezegd was bleek al direct in het begin, want al in de zesde minuut was ZBC dichtbij de eerste goal. Helaas kon de keeper van Achtmaal nog redding brengen nadat de bal buiten zijn bereik tegen de paal kwam. Hierna was het eenrinchtingsverkeer richting de goal van Achtmaal. Aan inzet schortte het niet bij de ploeg uit de omgeving van Zundert, maar het kwaliteitsverschil bleek eenvoudigweg té groot. Binnen het kwartier wist ZBC namelijk al een comfortabele 3-0 voorsprong te nemen.

De score werd in de 11e minuut geopend door Sjoerd den Hollander, die zijn afstandschot van richting veranderd zag worden en met een mooie boog over de keeper zag verdwijnen. Een minuutje later kon de van een langdurige blessure teruggekeerde Mitchel Blaauw de 2-0 langs de keeper schuiven na een vloeiende aanval door het midden via Richard Wennekes. Ook de 3-0 mocht er wezen, want Sjoerd den Hollander krulde een vrije trap op de rand van het strafschopgebied schitterend en onhoudbaar voor de keeper in de verre hoek. Na deze goal nam ZBC wat gas terug en verliep de rest van de eerste helft nogal gezapig, met als hoogtepunt een door de keeper ternauwernood voorkomen eigen doelpunt van een verdediger van Achtmaal. 
 

Pas in de 36e minuut wist Achtmaal voor het eerst in de buurt van de ZBC goal te komen, maar de inzet van afstand verdween hoog over het doel van Erik Sprokkereef. Na de thee kwam ZBC fel uit de startblokken en al in de 48e minuut ging Danny Jahani over over rechts vandoor en met een puntgave voorzet bood hij Mitchel Blaauw een niet te missen kans, waarna de 4-0 een feit was. Tien minuutjes later wist Danny Jahani met zijn enorme snelheid zelf de vijfde te maken door van een splijtende pass door het midden te profiteren en de verdediging van Achtmaal inclusief de keeper compleet kanloos te laten. In de 69e minuut kreeg ook spits Stefan de Jong zijn aandeel in de doelpuntenregen, door te profiteren van wederom een goede loopactie van Danny Jahani over de rechterflank. Het slotakkoord van de middag was voor Richard Wennekes. Met een karaktergoal puur op inzet wist hij optimaal te profiteren van een misverstand tussen de keeper en een verdediger van Achtmaal, waarna hij de 7-0 eindstand op het scorebord kon brengen.
 
Het enige minpuntje aan de wedstrijd waren een drietal onnodige en zeer dubieuze gele kaarten, maar verder kan ZBC terugkijken op een uitstekende competitie hervatting na de winterstop. Coach Ton Sloof ligt met zijn elftal nog altijd op koers naar het kampioenschap en heeft nu een comfortabele voorsprong genomen op de achtervolgers.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.