Conventus moet vrezen voor degradatie

26 januari 2009

ZWIJNDRECHT - Conventus moet gaan vrezen voor een afdaling naar de derde klas. Afgelopen zondag 25  januari 2009 bleef het vlaggenschip van Conventus opnieuw aan de verkeerde kant van de score. In het verre uitduel in Hoorn werd met 14-9 verloren van ADOS 1. Er is nog hoop, maar dan zal aanstaande zondag de winst op Trekvogels een must zijn.

Trainer Bert van der Velden was zeer teleurgesteld in het resultaat. “De hele wedstrijd zijn wij minimaal gelijkwaardig. Wij maken wekelijks stappen, echter hebben er niets aan daar er niet gewonnen wordt. De goede wil is er wel, er wordt wekelijks hard getraind”.  De ruststand van de wedstrijd was zelfs 5-5. Na de rust zelfs een 5-8 voorsprong en de meegereisde toeschouwers begonnen te hopen op een gezellige lange terugreis. Echter door individuele foutjes in de laatste acht minuten, kwam Conventus 1 aan de verkeerde kant van de score terecht. Ondanks genoeg scoringskansen, werd er na de verworden voorsprong slechts één maal gescoord en de tegenstander maar liefst 9. Doelpuntenmakers: Stefan Hoppel (3x), Nienke Bras, Remco Welgraven (2x), Vincent van Gool, Danielle Winters en Niels de Kok.
Het tweede team kon het niet bolwerken tegen Vitesse 20-9. Dit lag in de lijn van de verwachtingen, daar de heenwedstrijd ook al geen eer te behalen viel.

Conventus KS3 stelde ietsepietsie teleur door te verliezen van rode lantaarndrager Ten Donck 3 14-13. Tijdens de rust een 4-7 voorsprong. Twee minuten voor tijd stonden de derdelingen nog op een voorsprong van 11-13. Vooral aan de kant van de Ridderkerkers een vervelende wedstrijd. Met veel gezeur probeerden zij de wedstrijd naar hun hand te zetten, wat helaas dus aan het resultaat gerelateerd dus nog lukte ook. Prijzenswaardig is wel de manier van volwassen uitspelen van de wedstrijd, zonder averij (gele kaarten) op te lopen. Dat getuigt van een volwassen gedrag, wat bij de tegenstander ver te zoeken was.

Dat uit en thuis een wereld van verschil is voor Conventus KS4, dat bewees de uitwedstrijd tegen WION. Ondanks koploper, de te kloppen tegenstander. Zeker na het spelvertoon van de laatste thuiswedstrijd tegen Velox. Een verliespartij derhalve: 12-6

Het tweede D-team won haar eerste wedstrijd in de zaalcompetitie. Bijna alle voorgaande wedstrijden werden met zeer groot verschil verloren. De leeftijdsgenoten van Kinderdijk konden dit team nu niet bijbenen: 2-3. Klasse, op naar de volgende overwinning.

Overige uitslagen:
 NIO C3 – Conventus KC1 1-6, PKC D5 – Conventus KD1 2-10, Korbatjo D2 – Conventus KD3 3-2, Capproen E1 – Conventus kE1 2-1, Ventura Sport F4 – Conventus KF1 2-1 en Ninkantes F1 – Conventus KF2. 1-0

Het aanstaand weekend staat in het teken van de uitreiking van de nieuwe sponsorshirts voor het eerste korfbalteam van Conventus. Voorafgaande (14.45 uur) aan de thuiswedstrijd tegen Trekvogels uit Rotterdam, zeer belangrijk voor de degradatiestrijd, zullen de shirts uitgereikt worden door sponsor Veldberg B.V. Designradiatoren uit Dordrecht.
Verder is het halve weekend één en al Conventus in de Develsteinhal. Zaterdag 31 januari 2009 gaan de vier jongste jeugdploegen naar hun tegenstanders. Zondag 1 februari 2009 is het omgekeerd. Vanaf 10.00 uur bijt de A-jeugd de spits af tegen Juliana A, Daarna komt Harga 6 op bezoek voor de oudste senioren. Sporting Delta 4 en 5 strijden tegen respectievelijk het tweede en het derde van Conventus. Waarbij moet worden aangetekend, dat het tweede hopelijk de eerste wedstrijdpunten in de wacht zal slepen tijdens deze zware zaalcompetitie.
Voor meer informatie: www.svconventus.nl

Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.