Wedstrijd verslag Conventus

02 februari 2009
Wedstrijd verslag Conventus

ZWIJNDRECHT - Qua scores was het afgelopen zondag 1 februari 2009 “net niet”. Alleen de oudste jeugdploeg kon haar wedstrijd met winst omzetten tegen de leeftijdgenoten van Juliana A1: 12-6.

Met zeer gedegen spel werden de tegenstanders uit Oud Gastel bestreden. Doelpuntenmakers Josine Caspers, Samantha Lowijs, Franklin Groenewegen, Mark Boulogne, Anouk Braanker, Thomas Streefkerk (3x), Michelle Bonnema, Eva Heij en Pascal Klapwijk.


De oudste senioren behaalden een knap gelijkspel tegen Harga, wat overigens in de laatste minuut tot stand kwam. Jos de Kok (2x), Marieke Bron (2x) Bart Grevink, Yvonne Verwoerdt, Jacqueline van Buren en Jeroen Buckers waren de doelpunten makers. Aan beide zijde werd nog in de laatste minuut een strafworp gemist.
Ook bij het derde was het net niet. De heenwedsrijd werd nipt gewonnen en nu was het andersom. De afgelopen vier wedstrijden hadden de derdelingen geluk en nu dus niet en viel de winnende treffer van Sporting Delta in de laatste minuut: 11-12.
Hetzelfde senario doemde zich op voor de reservisten van Conventus. Zelfs een voorsprong bij de rust (7-5) en tien minuten voor tijd zelfs drie doelpunten, waren niet voldoende voor de eerste winst: 14-15.
Om het “net niet”compleet te maken konden de eerstelingen het net niet bolwerken tegen Trekvogels 1 uit Rotterdam. Onder toeziend ogen van sponsor Jack van der Velden trokken de Rotterdammers net aan het langste eind: 16-17. Volgens coach Bert vander Velden hebben zijn pupillen naar vermogen gepresteerd en dus net niet goed genoeg. Ondanks geregeld voorsprong nemend konden de Conventussers geen duidelijke afstand nemen. De 6-4 voorsprong in de eerste helft was de grootst opgebouwde voordelige marge. Ruststand 8-9. In de tweede helft een gelijk opgaande strijd met vele gemiste doorloopballen, kansen en een onterechte strafworp tegen. Invaller Ellen Verschoor was hoogst persoonlijk verantwoordelijk voor een korte opleving, een tussenstand van 15-15, met nog enkele minuten te spelen. De tegenstander was wel koelbloediger dan de Zwijndrechtenaren, wat resulteerde in een 16-17 verlies. Doelpuntenmakers Ilona Schreuders (3x), Vincent van Gool, Remco Welgraven (3x), Selma van Putten, Niels de Kok (4x), Danielle Winters (2x), Stefan Hoppel, Ellen Verschoor.
Overige uitslagen: KOAG D3 - Conventus D3 8-0, Oranje Wit F3 – Conventus F1 3-2, Sporting Delta E6 – Conventus E1 1-1.

Aanstaand weekend zij er thuiswedstrijden op zaterdag in de Walburghal en Develsteinhal voor de jeugdteams van Conventus. De A-jeugd (zaterdag) en de andere seniorenteams spelen hun wedstrijden op zondig op vreemde bodem. Het eerste neemt het op tegen OKV, helemaal in Oostzaan. Meer informatie: www.svconventus.nl

Bijschrift foto: Het eerste korfbalteam met sponsor Jack van der Velden en voorzitter Janny de Jong.
Foto: Cees Verschoor

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.