Burgemeester Antoin Scholten herbenoemd

02 februari 2009
Burgemeester Antoin Scholten herbenoemd

ZWIJNDRECHT - Antoin Scholten is sinds 1 januari 2002 burgemeester van Zwijndrecht.

Na de samenvoeging van Zwijndrecht en Heerjansdam, per 1 januari 2003, is hij tevens benoemd tot burgemeester van de nieuw gevormde gemeente. Een burgemeester wordt voor een periode van zes jaar benoemd. Door de samenvoeging is de benoeming verlengd met één jaar. Per 1 februari 2009 is hij herbenoemd.

De Commissaris van de Koningin in Zuid-Holland heeft op 26 februari 2008 aan de gemeenteraad gevraagd om een aanbeveling op te stellen voor de herbenoeming van de burgemeester. Volgens de ‘Verordening inzake de commissie herbenoeming burgemeester’ moet daarvoor een commissie ingesteld worden. Deze commissie is samengesteld uit alle fractievoorzitters met de griffier als voorzitter. Op basis van de destijds gemaakte profielschets en de evaluatiegesprekken met de burgemeester heeft de commissie zich een mening gevormd. Dit vertrouwelijk verslag is met de burgemeester en vervolgens in de raadsvergadering van 14 oktober 2008 besproken.

Op basis van al deze besprekingen is de commissie tot het unanieme besluit gekomen Antoin Scholten per 1 februari 2009 voor te dragen voor herbenoeming in de functie van burgemeester van Zwijndrecht voor een periode van zes jaar.

De commissie prees de burgemeester vooral voor zijn inzet voor zowel de gemeente als de regio. Antoin Scholten is voorzitter van de Dorpsraad Heerjansdam maar ook lid van het Drechtstedenbestuur. De aanbeveling tot herbenoeming is in de raadsvergadering van 26 oktober 2008 bekrachtigd en verzonden naar Commissaris van de Koningin.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.