Grote jubileumtentoonstelling in Fotogalerie Zwijndrecht

05 februari 2009
Grote jubileumtentoonstelling in Fotogalerie Zwijndrecht

ZWIJNDRECHT - Fotoclub  Zwijndrecht bestaat in september 2009 50 jaar. In die maand wordt er in Fotogalerie Zwijndrecht een grote jubileumtentoonstelling gehouden.


In aanloop naar deze tentoonstelling worden er in de maanden die daaraan vooraf gaan vijf exposities gehouden, welke iedere maand een decennium omvatten.
 
In de maand februari is het de beurt aan leden die lid zijn geworden tussen 1969 en 1979 en nog lid zijn.  Er zijn foto's te zien van Wim Benschop en Wim Bierhaus. Tevens wordt teruggeblikt op de rol die Cor Baars gespeeld heeft in de geschiedenis van Fotoclub Zwijndrecht.  Hiervoor is een apart deel ingericht met foto's en persberichten uit die tijd.

Tot nu toe heeft Fotoclub Zwijndrecht nog maar twee leden met de BMK-titel (bondsmeesterklasse) in haar gelederen gehad. Eén van hen is lid geworden in het tweede decennium van het bestaan van Fotoclub Zwijndrecht en we zijn dan ook trots dat Freek Kroos bereid is geweest om foto's beschikbaar te stellen voor deze expositie. Ook hangen er vier bijzondere foto's van Piet Groeneveld, gemaakt  in het huiskamercafé van mejuffrouw Betsie tijdens een foto-excursie  naar Drimmelen.
 
Een ieder die geïnteresseerd is in de fotografische geschiedenis van Fotoclub Zwijndrecht wordt uitgenodigd om deze exposities te komen bekijken.
 
Fotogalerie Zwijndrecht is gevestigd aan de Rotterdamseweg 126 (hoek Koninginneweg) te Zwijndrecht. Iedere zaterdag in februari is Fotogalerie Zwijndrecht geopend van 11.00 uur tot 16.00 uur.
De toegang is gratis.

Foto: Piet Groeneveld

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.