Rekenkamer onderzoekt jongerenwerk

09 februari 2009

ZWIJNDRECHT - De Rekenkamercommissie Zwijndrecht start een onderzoek naar de effectiviteit van het jongerenwerk in Zwijndrecht. Daarvoor gaat de commissie onder andere gesprekken voeren met jongeren en jongerenwerkers van jongeren inlooppunten in Zwijndrecht, de wijkagenten en gebiedsmanagers. 

Het collegeprogramma legt veel nadruk op het jongerenwerk. Dat is ook de reden dat de Rekenkamercommissie onderzoek wil doen naar de ervaringen tot nu toe. Met dit onderzoek wil de Rekenkamercommissie het gemeentebestuur van Zwijndrecht inzicht bieden in de effectiviteit van het gemeentelijk jongerenwerk en eventueel aanbevelingen formuleren om het gemeentelijk jongerenwerk te verbeteren.

De onderzoeksresultaten van Zwijndrecht worden vervolgens vergeleken met het onderzoek naar jeugdbeleid in andere gemeenten in Nederland.

De Rekenkamercommissie gaat met behulp van een onderzoeksbureau onderzoeken of de gemeente Zwijndrecht een beeld heeft van de samenstelling van de jongerenpopulatie en problemen die daarbinnen spelen. Bij het onderzoek betrekt zij wat de gemeente wil bereiken en wat de gemeente daarvoor doet? Om te kijken hoe effectief de gemeente en het jongerenwerk daarin is gaat het onderzoeksbureau drie ontmoetingsplaatsen voor jongeren nader onderzoeken. Het gaat om ontmoetingsplaatsen in de wijken Kort Ambacht, Heer Oudelands Ambacht en Heerjansdam. Het onderzoeksbureau gaat hier gesprekken voeren met jongerenwerkers, jongeren, wijkagenten en gebiedsmanagers.

Naast deze gesprekken voert de Rekenkamercommissie ook gesprekken met burgemeester en wethouders en diverse ambtenaren.Op basis van deze groepsgesprekken en analyse van documenten verwacht de Rekenkamercommissie haar rapportage dit voorjaar aan te bieden aan de gemeenteraad.

De Rekenkamercommissie is een onafhankelijk gemeentelijk orgaan dat door onderzoek voor de gemeenteraad en burgers zichtbaar wil maken hoe publiek geld wordt besteed en wat er terecht komt van de beleidsvoornemens van de gemeente Zwijndrecht. Doel is door middel van onderzoek een bijdrage te leveren aan het verbeteren van het bestuur in de gemeente Zwijndrecht.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.