Vertraging uitbreiding winkelcentrum Walburg heeft consequenties voor andere projecten

09 februari 2009

ZWIJNDRECHT - De vertraging die het uitbreidingsplan voor winkelcentrum Walburg oploopt heeft ook consequenties voor andere projecten in Zwijndrecht. Het college heeft de consequenties van de vertraging van het project Walburg op een rijtje gezet.

Door de vertraging van Walburg loopt de gemeente inkomsten mis waar ze enkele andere projecten mee wilde financieren. Het te bezuinigen bedrag  kan de gemeente Zwijndrecht naar het laat aanzien binnen het grondbedrijf opvangen mits een aantal projecten die nog niet gestart zijn nog even in de wachtkamer blijven.

In een brief aan de raad oppert het college de projecten Dijkpark en het Veerplein en Maasplein uit te stellen, omdat beide projecten nog niet daadwerkelijk zijn gestart. Het dijkpark is gepland tussen de Anna Palownastraat en de Ringdijk en maakt onderdeel uit van het nieuw te realiseren woongebied aan de Onderdijkserijweg. De plannen voor het Veerplein en Maasplein behelsen een herinrichting  van het openbare gebied met een betere verkeersafwikkeling, een minder nadrukkelijke rol voor parkeren en ruimte voor één of meer  paviljoens en terrassen.

Op dit moment is het college bezig met het verder in kaart brengen van de gevolgen voor de overige projecten. De uitkomsten worden opgenomen in de komende voortgangsrapportage projecten die naar verwachting maart 2009 naar de gemeenteraad gaat.

Geen overeenstemming
Het college heeft eind vorige jaar geen overstemming kunnen bereiken met de projectontwikkelaars Fortis Vastgoed Ontwikkeling en de Proper Stok Groep. De grondbieding van de ontwikkelaars voldeed onvoldoende aan de financiële voorwaarden eerder door de raad gesteld en leverde te veel risico’s op, ook gezien de kredietcrisis. 

Wanneer de raad meent dat het college nog een laatste poging moet ondernemen om tot overeenstemming te komen, kan dit alleen wanneer partijen met terugwerkende kracht de einddatum 12 december 2008 nog een keer te verdagen.
Het college is overigens niet van plan wijziging aan te brengen in het voorgenomen winkelvoorzieningenniveau in Walburg. Herontwikkeling van het huidige winkelcentrum blijft op het prioriteitenlijstje van het college staan.

De gemeenteraad  bespreekt de brief van het college op de politieke markt van 17 februari 2009

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.