Verlies voor Conventus

09 februari 2009

ZWIJNDRECHT - De punten zijn en blijven schaars voor het eerste team van Conventus. Afgelopen zondag, 8 februari 2009, konden de volgelingen van trainer Bert van der Velden het niet bolwerken in de uitwedstrijd tegen tegenstander OKV uit Oostzaan. Een tegenstander die slechts twee verliespunten minder had dan de Zwijndrechtenaren.

De Oostzaanders begonnen furieus en stonden in een mum van tijd al met 6-0 voor. Een slechtere start kon men niet wensen, daar in het Noordhollandse. Net zoals de voorgaande wedstrijd was er weer een opleving aan de Zwijndrechtse kant en kon men terugkomen tot een 11-9 ruststand. Op dat moment volledig gelijkwaardig aan de tegenstander. Echter elk weekend blijkt toch weer, dat het scorend vermogen gedurende de gehele wedstrijd de bottleneck is voor het eerste team. Een lange periode van schotloosheid, niet de macht hebbende om de wedstrijd te laten kantelen en ook nog andere scheidsrechtelijke beslissingen dan verwacht waren de oorzaken van een kansloze missie op de zondagmiddag: 22-12. Doelpuntenmakers: Stefan Hoppel (5x), Niels de Kok (2x), Remco Welgraven (2x), Vincent van Gool, Ilona Schreuders en Danielle Winters.

De andere drie in actie komende seniorenteams konden ook geen potten breken. In uitwedstrijden gingen Conventus KS2, Conventus KS3 en Conventus KS4 ten onder tegen respectievelijk Juliana 2 (21-9), Movado 5 (12-10) en Movado 8 (14-6). Alleen de oudste jeugdploeg van de Develsteinbewoners wonnen hun uitwedstrijd tegen IJsselvogels A: 8-10. Deze ploeg gaat zich de komende weken voorbereiden op de allesbeslissende (uit)wedstrijd tegen koploper Sperwers A1 (15 maart 2009). Onderling verschil is slechts 2 verliespunten. Voorwaarde is natuurlijk wel dat de tussenliggende wedstrijden “moeiteloos” worden gewonnen.

Overige uitslagen: Conventus KC1 – PKC C9 5-0, Conventus KD1 – WION D1 8-8, Conventus KD3 – RWA D2 5-6,  Conventus KE1 – ’t Capproen KE1 0-4, Conventus KF2 – THOR  F2 0-7.

A.s twee weekend is er een summier programma. Door het aankomende Carnaval in de zuidelijke provincies komen in de komende twee weekenden slechts enkele teams van Conventus binnen de lijnen. A.s. weekend is Conventus KB1 het enige team met een uitwedstrijd. Zij verdedigen hun koppositie op zaterdag tegen DVS B uit Hendrik Ido Ambacht. Conventus KD1 en Conventus KE1 spelen op dezelfde dag in vertrouwde omgeving tegen respectievelijk Korbis D en Ten Donck E. Een dag later zijn de selectiespelers een dagje vrij.

De andere teams zijn vanaf 10.00 uur te bewonderen in de Develsteinhal. In het echte Carnavalsweekend (21/22 februari 2009) zijn er slechts twee (uit)wedstrijden. Voor Conventus KC1 en Conventus KE1 gelden dus geen voorjaarsvakantiedagen.
Meer informatie: www.svconventus.nl

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.