Albatros A1 laat winst tegen OZC glippen

09 februari 2009
Albatros A1 laat winst tegen OZC glippen

ZWIJNDRECHT - De korfballers van Albatros A1 hebben verzuimd om OZC A1 op een onoverbrugbare achterstand te zetten in de strijd om de titel. De nog altijd ongeslagen ploeg van Daan Euser zag de Rotterdamse ploeg in de laatste minuut nog langszij komen: 12-12.
Toch wat beteuterde gezichten dus na afloop van de wedstrijd die fabuleus van start ging. Binnen anderhalve minuut stond al een 2-2 tussenstand op het scorebord en bleken beide ploegen scherp aan de wedstrijd te zijn begonnen.
Toen na zeven minuten Albatrosspeelster Nathalie Hoogendoorn een bloedneus opliep, was er een oponthoud van ruim tien minuten en was het ritme er bij OZC na de spelhervatting wat uit. Mariska Barendregt verving de onfortuinlijke speelster en Albatros leidde bij rust verdiend met 6-8.
Na rust liep Albatros weg naar 6-11, maar de Zwijndrechtse acht kreeg opnieuw een tegenslag te verwerken toen Michael Cornfield geblesseerd moest afhaken. Robbin van Die nam zijn plaats in naast uitblinker Koen Huyser, maar Albatros zag het gat via 9-11 kleiner worden.  Toen Albatros verzuimde in de laatste minuten een aantal korte kansen te benutten brak er een hachelijke slotfase aan. Een ver afstandsschot van een OZC-heer betekende 12-12 en na het laatste fluitsignaal van de voortreffelijk leidende arbiter vierde het Rotterdamse publiek een klein feestje.

Door dit gelijke spel komt OZC echter niet dichterbij en heeft nog altijd drie verliespunten meer dan de Zwijndrechtse ploeg die dus door achtereenvolgens te winnen van DVS en Nieuwerkerk de titel kan gaan pakken.

Albatros 3 maakte ook geen fout in de titelstrijd en won weliswaar moeizaam, maar toch, met 7-4 van DEETOS/Volhuys 7. Voor Albatros 1 breken moeilijke tijden aan. Het euvel van vorige week tegen VEO herhaalde zich in de uitwedstrijd bij GKV. Het scorend vermogen is bij de ploeg van Michel Koppelaar ver beneden peil en verdedigend wordt de tegenstander te veel vrijheid gegeven.

Ook in Gorinchem kwam de ploeg snel ver achter en was de wedstrijd bij rust al gespeeld. De zuiver schietende thuisploeg leidde bij rust met 14-5 en hoewel Albatros nog even tegenspartelde was de afstraffing bij 23-13 compleet. Albatros moet nu vol aan de bak in de komende thuiswedstrijden tegen Oranje Wit en SDO. De ploeg heeft in ieder geval twee weken rust om weer in vorm te komen.

Albatros 2 speelde met een mix van diverse spelers de uitwedstrijd bij TOP/Wereldtickets.nl 3. Kevin Bras maakte zijn Albatros-debuut en ook Deborah Cornfield speelde voor het eerst sinds lange tijd weer op dit niveau. Albatros speelde niet onverdienstelijk, maar verloor toch met 15- 8.

De eerste overwinning was er afgelopen weekend voor Albatros E3 dat  via doelpunten van Suzanne (2), Iris en Marjolein KOAG E1 met 4-1 versloeg. De ploeg had sinds september 2008 nog niet gewonnen, maar gaat steeds beter spelen.
D1 laadt zich nog altijd op voor de wedstrijd tegen Vitesse op 7 maart a.s. en won met 17-3 van Maassluis D1.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.