Kwartfinale NK jongens-heren Noordscharwoude

09 februari 2009
Kwartfinale NK jongens-heren Noordscharwoude

ZWIJNDRECHT - Voorbije weekend zijn in de aanloop naar het Nederlands kampioenschap individueel toestelturnen heren in Noord Scharwoude  voor een aantal divisies en categorieën de eerste kwartfinales gehouden. De Zwijndrechtse Gymnastiek Verenging O & O was hierbij ruimschoots vertegenwoordigd en had met vijf eerste, twee tweede en twee derde plaatsen een uitstekende start. De prestaties van de overige turners mochten er zijn.

De jeugdige Luuk Huernink verraste vriend en vijand. Met 106,60 pnt. voert hij de lijst aan bij de benjamins in de talentendivisie. Martin Mange werd in deze categorie met 104,55 pnt. knap derde. Karl Kosztka eindigde met 77,35 pnt, op een eerste plaats bij de junioren-I van de eredivisie, Tom Feddema met 106,60 pnt. bij de instappers van de 1ste divisie, Art van Houwelingen met 72,40 pnt. bij de junioren-II en John Legen met 74,25 bij de senioren beiden van de tweede divisie.

Zilver was er voor Dyon Purperhart. Hij turnde zijn wedstrijd bij de instappers van de 2de divisie en kwam tot een score van 109,70 pnt. Bij de pupillen van de talentendivisie eiste Jelle van Leeuwen met 105,45 pnt. eveneens het zilver voor zich op. Hierbij was het brons met 100,10 pnt voor Thijs Oosterling.

Verder drongen door Connor van Hilten, Jordy Hagestein, Norden Kool, Bram Nelck, Ischa Statie, Sven LakemeierThomas Kok, Shane van Dijk, Björn Bakker, Sten Richters, Rienk Engele, Bradon Yuen,Sander Hölscher, Remy Makran, Marcel Koek, Alexei Tito, Marin van der Laarse, Ralf Uytdehaag, Ruben van Beelen, Tim Rietberg, Sander Heikoop, Frank Rijken, Nino Reintke, Danny Hamann, Daan Koedoot, Martin Traa, Tristano Tjon-A-Koy, Raymond Nankoe, Bart de Wilde,  Mark Feddema en Gaetan Fernald.

Foto: Luuk Huernink krijgt het goud omgehangen door Jeffrey Wammes

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.