D-Jeugd Albatros wint met ruime cijfers

16 februari 2009
D-Jeugd Albatros wint met ruime cijfers

ZWIJNDRECHT - Afgelopen zaterdag hebben beide
D-selectieteams een ruime overwinning geboekt. Albatros D1 won in Gorinchem met 4-9 van GKV D1 en Albatros D2 won in eigen huis van Kinderdijk D2 met 10-0. 

Albatros D1 staat ongeslagen bovenaan in de eerste klasse. Desalniettemin moest de ploeg van Albert-Jan van der Maaten en Bart Buitendijk zich opmaken op een lastige uitwedstrijd. Vanaf de eerste minuut wisten Albatros GKV onder druk te zetten. De verdediging ontschepte veel ballen en daardoor kon Albatros haar aanval snel maar zorgvuldig opbouwen. De eerste score kwam aan de zijde van Albatros. Youri Fortuin wist tweemaal achter elkaar te scoren. GKV beantwoorde deze score met een tegendoelpunt, een fraaie wegtrekbal van een van de heren (1-2). Na de vakwissel was het Thomas Marquart die 3 maal van zich liet horen. Helaas moest hij toezien hoe een van zijn doelpunten werd afgekeurd. Met een stand van 1-4 gingen de ploegen rusten.

Na rust ging GKV fel van start en wist in de eerste seconden van de tweede helft de aansluitingstreffer te maken (2-4). Albatros had moeite tempo te maken en maakte het zichzelf daardoor onnodig lastig. Door het goede reboundwerk van Lisanne Ligtelijn en Nadine van Rijswijk werd de bal toch in de ploeg gehouden en profiteerde Youri Fortuin daarvan met het scoren van een doorloopbal. Albatros moest echter toezien dat GKV van grote afstand wist te scoren en in het spoor van Albatros bleef. Na de vakwissel was het Albatros die de score uitbreidde. Michiel den Toom scoorde, op aangeven van Janniek Verburg, een afstandschot. Caroline Punt zag tot ieders grote verbazing een strafworp aan haar neus voorbij gaan. Bij het nemen van een doorloopbal verdedigde haar tegenstander van achteren. De scheidsrechter had dit niet gezien en zo werd een duidelijke strafworp haar ontnomen door de scheidsrechter. Dit was het moment dat bij Albatros de knoppen om gingen en men liet zien dat ze de terechte koploper zijn in deze poule. Met een hoog baltempo speelde ze GKV uit de wedstrijd. Michiel den Toom wist nog tweemaal te scoren en er moest nog 1 tegendoelpunt geïncasseerd worden. Eindstand (4-9).

Albatros D2 moest aantreden tegen Kinderdijk D2. De vorige keer werd er met 2-7 gewonnen. Albatros was vanaf minuut 1 geconcentreerd en had weinig moeite met de tegenstander. Bij vlagen was het spel zelfs sprankelend met mooie doelpunten. De mooiste doelpunten kwamen op naam van Sanne Versedaal (een korte kans, die vooraf ging door een mooie schijnbeweging) en Niels Euser (afstandschot). Het tempo van de aanvallen lag iets te laag om er een echte monsterscore van te maken. Toch konden coaches Marco Laging en Jeroen Ligtelijn terugkijken op een goede wedstrijd. Doelpuntenmakers waren Armelle Freriks (3), Melissa Verduijn (2), Alice Verduijn (1), Sanne Versedaal (1), Fabienne Lagarde (1), Niels Euser (1) en Leonie Reijenga (1).

Ook was er deze week nieuws aan het front van de trainers van de seniorenselectie en het eerste juniorenteam. Beide trainers hebben hun contract met Albatros met minsten één jaar verlengd. Michel Koppelaar, de Hardinxveldse trainer van de seniorenselectie, begon in augustus 2008 aan de klas bij Albatros en heeft het bij de Zwijndrechtse Overgangsklasser prima naar zijn zin. Ook Daan Euser, de trainer van de A-jeugd, zal nog zeker een jaar aan de club verbonden blijven. Euser staat met zijn A1 zowel in de veld- als in de zaalcompetitie bovenaan en de Papendrechter hoop in maart met de talentvolle jeugd zaalkampioen te worden.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.