Blessureleed nekt Conventus

02 maart 2009
Blessureleed nekt Conventus

ZWIJNDRECHT - De coach van Conventus, Bert van der Velden is niet te benijden.
Uitgerekend in het belangrijkste zaalweekend van zijn pupillen kon hij geen beroep doen op Stefan Hoppel, Nienke Bras, Samantha Boorsma en Danielle Winters. Ook Roeland van Breugel, Niels de Kok, Selma van Putten en Remco Welgraven konden eigenlijk niet aan de wedstrijd beginnen wegens allerlei blessures (resp. hamstring, enkel, rug en knie).
Met pijnstillers, fantasie-opstellingen en medewerking van de A-jeugd konden de 2 wedstrijden toch doorgang vinden. De blessureramp werd nog erger na het uitvallen tijdens de wedstrijd van Vincent van Gool en Thomas Streefkerk in het begin van de tweede helft.

Conventus KS1 begon sterk aan de wedstrijd, met invallers Thomas Streefkerk (A-jeugd) en Denise Coenraads (2e).
Thomas Streefkerk kon tot tweemaal geknuffeld worden: 2-0. Daarna werd er over en weer gescoord, met Conventus tot 6-6 aan de juiste kant van de score. Conventus speelde gedreven en enorme teamgeest. Dit voorkwam niet, dat de tegens KZ-Leiden, broeder in degradatienood, de rust in ging met een nipte voorsprong: 6-7. Helaas wel geholpen door een eenzijdig en niet-consequent leidende scheidsrechter M. de Reus: 2 onterechte strafworpen en een doelpunt goedkeuren, welke puur onttrekken van de tegenstander was. Na de rust was het over met het spel van Conventus.
 
Vincent van Gool moest geblesseerd aan zijn knie afhaken en ook Thomas Streefkerk had teveel last van een opgelopen elleboog net voor de rust. Met de invallers Jurgen Hol, Marcel van Baren en Ellen Verschoor werd nog getracht om het tij te keren. Dit lukte niet meer door het zuivere afstandschot van de Leidenaren, soms wat geholpen door een warrige scheidsrechter: 10-17.
Volgend seizoen dus een klasse lager.
De doelpuntenmakers: Thomas Streefkerk (3x), Remco Welgraven (3x), Selma van Putten (2x), Vincent van Gool en Jurgen Hol.

Het tweede kon het niet bolwerken tegen mededegradatiekandidaat OZC 2. Al snel in de wedstrijd keek men tegen een 2-9 achterstand aan, wat niet meer goed te maken was. Ook voor het tweede geldt dus degradatie: 9-15.
Een degradatie die wel te verwachten was na de onverwachte kampioenschap van vorig seizoen. Theo Winters (3x), Marcel van Baren (3x), Jurgen Hol, Ellen Verschoor en Miranda ’t Hart wisten de korf te vinden. De A-jeugdigen Mark Boulogne,
Eva Heij en Anouk Braanker completeerden het tweede team.

Conventus KS3 trad aan tegen koploper KC Dordrecht 3. Lang kon men de strijd aan tegen de Dordtenaren, ookal liep de derdelingen wel de hele wedstrijd achter de feiten aan. Tot 6-8 (zelfs tien minuten voor tijd) konden de spelers aanklampen.
Daarna lieten de tegenstanders zien, dat zij niets voor niets boven aan staan in hun klasse. In rap tempo werd het alsnog 6-14. Doelpuntenmakers Kevin Coernraads (3x), Hannie Pellikaan, Leanne de Kok en Frank van Beek.

Door de personele problemen bij de seniorenselectie werd de wedstrijd Sporting Delta A - Conventus KA1 verplaatst naar aanstaande vrijdag 6 maart 2009.
Conventus KB1 kan zich opmaken voor de kampioenswedstrijd tegen Korbatjo B. De laatste hobbel in Moordrecht tegen IJsselvogels werd met 6-9 simpel genomen. De wedstrijd DeetosSnel D4 tegen Conventus KD3 werd door vakantieperikelen verplaatst naar woensdag 4 maart 2009.
De overige uitslagen: Vriendenschaar D1 – Conventus KD1, Bolnes D2 – Conventus KD2 en PKC F10 – Conventus KF1.

Aanstaand weekend zijn er slechts twee thuiswedstrijden in de Develsteinhal,. Zaterdagmorgen spelen op hetzelfde tijdstip (09.00) Conventus KF1 en KF2 respectievelijk tegen hun leeftijdsgenootjes Sporting Delta en WION  .
De korfbalsenioren van Conventus gaan naar vreemde bodem. Het vlaggenschip vertrekt naar Delft (D.K.C.) en de reservisten naar Tilburg. Conventus KS3 en Conventus KS4 zoeken het dichter bij huis, respectievelijk DeetosSnel en KC Dordrecht.

Voor meer informatie: www.svconventus.nl.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.