Albatros heeft de eerste vier zaalkampioenen binnen

02 maart 2009
Albatros heeft de eerste vier zaalkampioenen binnen

ZWIJNDRECHT - Bij de Zwijndrechtse korfbalvereniging Albatros konden dit weekend de vier eerste kampioenen in de boeken bijgeschreven worden. De allereerste zaalkampioen van het seizoen 2008-2009 is Albatros A3 geworden, want de ploeg van de coaches Stefan Bakker en Leon Huizer werd vorige week in de uitwedstrijd bij Oranje Wit eigenlijk al kampioen, maar wilde het kampioenschap liever thuis vieren. De tegenstander dit weekend was opnieuw Oranje Wit, maar ditmaal werd de ploeg met ruimere cijfers geklopt: 17-4.

Kampioen Albatros 3 versloeg in Waddinxveen degradatiekandidaat Korbis 3. Albatros 3, onder leiding van Christiaan Naaktgeboren, maakte in de eerste helft al het verschil. Waar Korbis vooral bezig was met de scheidsrechter, liet Albatros zien waarom zij koploper is. In de tweede helft verzuimde Albatros veel meer te scoren, waardoor Korbis nog enigszins dichterbij kwam, maar verder dan 7-13 kwamen zij niet. Albatros 3 zal volgend jaar in de zaal uitkomen in de 2e klasse.
Ook al kampioen, maar nog zonder huldiging zijn A1 en D4. A1 vernederde DVS '69 A1 met 3-17 en hoorde even later dat concurrent OZC verloren had, dus een vervroegd feestje voor het team van Daan Euser. D4 van Annika Dekker en Laura Visser kende afgelopen zaterdag veel invallers, maar won toch met 14-1 van IJsselvogels D5. Het feestje wordt na een volgende thuiswedstrijd gevierd. Alle kampioenen, van harte gefeliciteerd hoor.

Albatros 1 en 2 zijn op zaterdag 28 februari duidelijk afgetroefd door de concurrenten van Oranje Wit. Albatros 2 kon vóór rust nog wel bijblijven, maar toen na rust het gat groter werd, werd het verschil tussen de degradant en een ploeg die vrijuit kan spelen goed merkbaar. Bij de Dordtse ploeg viel elke bal door de mand en bij Albatros waren veel meer doelpogingen nodig: 15-25. Het doek in reserve Hoofdklasse is nu definitief gevallen!

Ook Albatros' eerste team kon geen potten breken tegen de ploeg van Luciën Louwman. Na de snelle 1-0 van Timon Lommers bleef de ploeg opnieuw een kwartier lang productieloos en keek vervolgens tegen een 1-6 achterstand aan. Bij rust was het 5-9, maar direct na rust scoorde Oranje Wit de 5-10. De Dordtse ploeg had veel meer rebound en dat dwong Michel Koppelaar al snel tot het inzetten van Leon Teunissen en ook de van HKC overgekomen Francis Kraaijeveld mocht haar debuut maken. Albatros drong halverwege de tweede helft op karakter nog wel wat aan en verkleinde het gat naar twee doelpunten, maar Oranje Wit liep heel gemakkelijk weer weg en liet Albatros gedesillusioneerd achter: 16-20.
A.s. zaterdag zijn er weer een heleboel belangrijke wedstrijden voor de korfballers van Albatros en mogelijk kunnen er nog een paar kampioenen genoteerd worden!

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.